Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Zimní hry na ledě odstartovaly v Karviné jarní prázdniny

21. března 2011 13:06 | Karviná | Lucie Poláková

Školáci z Karviné mají za sebou jarní prázdniny. Jistě si je užili podle svých představ a řádně si od školy odpočinuli. Jarní prázdniny jim ale letos začaly docela netradičně. Místní ZŠ Borovského pro ně připravila sportovní lahůdku v podobě Zimních her a my vás tam teď prostřednictvím kamery na chvíli zavedeme.

Opavský magazín 15. 3. 2011

15. března 2011 18:49 | Opava | Lucie Poláková

1. Nejistota kolem výstavby komunikace mezi Ostravou a Opavou
2. Nejúspěšnější sportovci Opavska roku 2010
3. Aktuálně z Opavy
4. Slezský fotbalový klub Opava se připravuje na novou sezónu
5. Pavla Brady o programovém prohlášení nové Rady města

Ceny Statutárního města Frýdku-Místku jsou rozdány

15. března 2011 15:03 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Ceny Statutárního města Frýdku-Místku už mají své další majitele. Z rukou primátora putovaly ke třem personám. A to už tradičně na pódiu v kině Vlast.

Biblia i Ciumkowie - Bible a kniha o rodině Ciumků

15. března 2011 13:53 | Stonava | Lucie Poláková

Tematem kolejnego spotkania uczniów stonawskiej PSP z mieszkańcami tutejszego Domu z Opieką Społeczną była książka, zarówno książka najsłynniejsza w świecie, jak też obecnie bardzo popularna wśród młodocianych polskich czytelników. Tématem březnového setkání žáků polské školy ve Stonavě s nájemníky stonavského DPS byla bible, která je i dnes velmi oblíbená mezi mladými polskými čtenáři.

Franklin w bibliotece - Franklin v knihovně

15. března 2011 13:42 | Stonava | Lucie Poláková

Przez trzy dni w Bibliotece Regionalnej w Karwinie-Frysztacie spotykał się z najmłoszymi czytelnikami żółw Franklin, bohater 30 popularnych książek dla najmłodszych. V Regionální knihovně v Karvině-Fryštátu se v rámci Měsíce čtenárů konaly tři setkání s hrdinou dětských knih, malou želvou Franklinem.

Beseda 14. 3. 2011 - Pavla Brady

14. března 2011 16:57 | Opava | Lucie Poláková

Nová rada města Opavy sestavila programové prohlášení pro volební období 2010-2014. Pavla Brady (SOS pro Opavu), 1. náměstkyně opavského primátora, nám představí hlavní body prohlášení.

Nejúspěšnější sportovci Opavska roku 2010

14. března 2011 14:47 | Opava | Lucie Poláková

Nově zrekonstruované prostory Slezského divadla Opava hostily další významnou akci. Na slavnostním večeru byli vyhlášeni Nejúspěšnější sportovci Opavska roku 2010. Z výsledků je jasné, že v tomto regionu je talentů dostatek a že jistě patří mezi největší líhně v rámci celého Moravskoslezského kraje.

Opowiadali o Franciszku Świdrze - Vyprávěli o Franciszku Świdrovi

1. března 2011 8:38 | Stonava | Lucie Poláková

Rodzina malarza i rzeźbiarza Franciszka Świdra zaprosiła na wieczór wspomnień do kawiarni Noiva byłych przyjaciół i sympatyków arysty z okazji jego setnych niedożytych urodzin. U příležitosti stého výročí nedožitých narozenin malíře a sochaře Franciszka Świdra jeho rodina pozvala na vzpomínkový večer do kavárny Noiva bývalé přátele a známé.

Kaja i Przemek w finale - Kája a Przemek jsou ve finále

1. března 2011 7:37 | Stonava | Lucie Poláková

Ponad stu uczniów polskich szkół Zaolzia walczyło o możliwość zaśpiewania w koncercie finałowym 12. Festiwalu Piosenki Dziecięcej; w gronie 21 finalistów jest Karolina Michałek i Przemek Orszulik ze Stonawy. - Více než sto malých zpěváků se ucházelo o možnost vystoupení na 12. Festivalu dětské písně polských škol českého Těšínska; mezi finalisty je Karolina Michałek a Przemek Orszulik ze Stonavy.

Na Slavnostech bojových umění ve Frýdku-Místku vystoupily hlavně děti

28. února 2011 14:51 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

O letošním 4. ročníku Slavností bojových umění nelze ani tentokrát mluvit jinak než jako o skvělé akci. V tělocvičně 6. základní školy ve Frýdku-Místku se vystřídala desítka různých oddílů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více