Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Ostravské Planetárium má co nabídnout

20. prosince 2010 15:44 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Součástí ostravské hvězdárny je i planetárium, přístroj, který vytváří iluzi hvězdné oblohy s planetami, Měsícem a dalšími vesmírnými tělesy. Zobrazuje asi 9000 hvězd severní a jižní části hvězdné oblohy a při projekci se může otáčet kolem čtyř různých os a simuluje tak otáčení hvězdné oblohy a pohyb Slunce po hvězdné obloze.

Vánoční jarmark v Karviné

20. prosince 2010 11:00 | Karviná | Lucie Poláková

Vánoční jarmark začal v Karviné již ve středu 15. prosince, jelikož město slavnostně otevíralo Obecní dům Družba a rozhodlo se tak tyto dvě akce spojit v jednu. Na náměstí tak vyrostlo malé vánoční městečko plné stánkařů, kteří lákali na dobrou medovinu, svařák i další pochutiny. K dostání samozřejmě byly i vánoční ozdoby - adventní věnce, jmelí, svíčky a další zboží. Videoreportáž je bez komentáře.

Pětasedmdesátiletým stonavským jubilantům blahopřálo vedení obce

14. prosince 2010 14:00 | Stonava | Lucie Poláková

Pětasedmdesátiletým stonavským jubilantům blahopřálo vedení obce.

Medailonek náměstka primátora Jana Wolfa (ČSSD)

14. prosince 2010 13:42 | Karviná | Lucie Poláková

Jan Wolf je rodák z Karviné, narozený v roce 1968. Je ženatý, má osmnáctiletou dceru a tříletého syna. Vystudoval Vysokou školu Báňskou, fakultu ekonomickou. V roce 1994 začal pracovat v bankovnictví, kde zůstal až do roku 2006. Poté se stal náměstkem primátora.

Mikuláš při nadělování nezapomněl ani na stonavské předškoláky

14. prosince 2010 13:30 | Stonava | Lucie Poláková

Na dveře už sice pomalu klepe Ježíšek, ale předtím si ještě všechny povinnosti musí splnit Mikuláš. Zatím naděloval školákům, ale nezapomněl ani na předškoláky. I je si pozval do domu PZKO.

Medailonek náměstka primátora Petra Bičeje (ČSSD)

14. prosince 2010 13:06 | Karviná | Lucie Poláková

Náměstek primátora Petr Bičej se narodil 24. března 1966 v Karviné, ženatý je již 25 let, má jednu dceru. Absolvoval VŠ pedagogického směru. V 90. letech byl strážníkem MP, také byl velitel obvodové služebny. Pět let pracoval v bezpečnostní sféře, dva roky byl zaměstnán ve věznici a tři roky zastával funkci ředitele karvinské MP.

Práce na rozestavěné nájemní bytovce ve Stonavě nezastaví ani zima

14. prosince 2010 12:40 | Stonava | Lucie Poláková

Práce na rozestavěné nájemní bytovce ve Stonavě nezastaví ani zima. Dodavatel chce totiž dodržet smluvní termín, který je stanoven na 30. červen příštího roku.

Školní vysílání 14. 12. 2010: Rodiče, čtete dětem?

14. prosince 2010 12:30 | Karviná | Lucie Poláková

Knihovnice Regionální knihovny Karviná Denisa Machů a logoped Marcel Krhovják nám v měsíci prosinci přečetli pár úryvků ze známé knihy Miloše Macourka "Mach a Šebestová". Vyprávění i písnička o příhodách žáků 3.B, Macha a Šebestové, malé posluchače zaujala. Potleskem a máváním za vše poděkovali a už se těší, jak jim rodiče budou číst doma. Reportáž připravili: Petr Wawrzyczek, Michal Huťka a Lenka Pastušková.

Školní vysílání 14. 12. 2010: Spolupráce s NOTA BENE

14. prosince 2010 12:17 | Karviná | Lucie Poláková

V měsíci listopadu se na přírodovědné stanici v Karviné - Ráji uskutečnilo předání cen občanského sdružení NOTA BENE Karviná vítězce projektu „Náš svět ve století informací". Za svou práci v loňském školním roce byli věcnými cenami oceněni rovněž členové mediálního, multimediálního a ekologického kroužku. Žáci ukončili dopoledne prohlídkou zvěřince přírodovědné stanice. Reportáž připravili: Petr Wawrzyczek, Michal Huťka a Tereza Búliková.

Školní vysílání 14. 12. 2010: Už jsme čtenáři

14. prosince 2010 11:55 | Karviná | Lucie Poláková

Poslední listopadový den se přišli do divadélka školy podívat rodiče našich nejmenších žáků na to, co se jejich děti během prvních tří měsíců své "plavby" školní docházkou naučily. A byli překvapeni: umí již celou abecedu, z písmen dokáží složit slova a z nich celé věty. Za svou snahu byly děti pasovány na čtenáře a kromě šerpy dostaly i dvě krásné pohádkové knížky. Reportáž připravili: Petr Wawrzyczek, Michal Huťka a Tereza Búliková.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více