Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Opavský magazín 7. 12. 2010

7. prosince 2010 21:37 | Opava | Lucie Poláková

1. Vánoční stromy v Opavě jsou již rozsvíceny
2. Technické služby Opava potrápila sněhová nadílka
3. Aktuálně z Opavy
4. Stavba jižního obchvatu komplikuje život motoristům
5. Vyhlášení vítězů 17. ročníku sportu základních škol

Orlová aktuálně 7. 12. 2010

7. prosince 2010 20:44 | Orlová | Lucie Poláková

1. 8. prosince je uzavřen kvůli stávce MÚ Orolová
2. Kvůli stávce uzavřeny ZŠ Ke Studánce, Slezská a Jarní
3. Stávkuje i OA Orlová a nemocnice
4. 15. 12. se koná 2. zastupitelstvo od 14 hodin
5. 12. 12. Adventní varhanní koncert
6. 15.-16. 12. divadelní představení Domu dětí a mládeže

Městem Orlová chodili Mikuláš, andělé a dokonce i čerti

7. prosince 2010 20:02 | Orlová | Lucie Poláková

O víkendu chodili Orlovou Mikulášové, andělé a někde i čerti! Ano, hodné děti dostávaly dárečky a na zlobivce čekalo chrastění čertovských řetězů. I my jsme s naší kamerou navštívili jednu z mikulášských akcí, která se konala ve zdejším klubu Bejbáček.

Povedený Vánoční jarmark v Orlové

7. prosince 2010 19:41 | Orlová | Lucie Poláková

Tradiční Vánoční jarmark se v Orlové opět povedl. Bavili se na něm malí a velcí a mnozí akci využili také k zakoupení nejrůznějších vánočních ozdob a dárečků.

Ministr školství Josef Dobeš navštívil Orlovou

7. prosince 2010 19:19 | Orlová | Lucie Poláková

Orlovou i další místa našeho regionu navštívil ministr školství Josef Dobeš. Krom jiného se v Orlové setkal na besedě s místními středoškoláky, během návštěvy ovšem probíral také další témata.

Na frýdeckém jarmarku se ochutnávalo i umění loutkařů

7. prosince 2010 19:00 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

A na jarmarku ještě zůstaneme. Jeho součástí byla totiž ochutnávka místních loutkařů. Ochotníci už ve Frýdku-Místku fungují 80 let. A právě na zámku budou mít už brzy výstavu.

Stavba jižního obchvatu Opavy komplikuje život motoristům

7. prosince 2010 16:50 | Opava | Lucie Poláková

Stavba jižního obchvatu Opavy začala a přinesla s sebou nepříjemné zkušenosti. Uzavírka na trase mezi Kylešovicemi a Komárovem komplikuje život motoristům. Ti si myslí, že je předčasná. Na stavbě, zahájené těsně před zimou, se totiž logicky celkem nic neděje.

Školní vysílání 7. 12. 2010: ZŠ U Lesa - mezinárodní projekt (Lomná)

7. prosince 2010 16:41 | Karviná | Lucie Poláková

Reportáž z pátého setkání v rámci projektu „Voda - náš společný mezinárodní poklad", které se konalo ve dnech 30.9. až 2.10. v Dolní Lomné připravili: Ondřej Wojewoda, Renáta Remeníková a Nikola Swaczynová

Vánoční jarmark na zámku ve Frýdku přilákal tisíce lidí

7. prosince 2010 16:13 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Od roku 91 bývá každý rok - začátkem prosince - na frýdeckém zámku Vánoční jarmark. Vystihuje ho jediné slovo - úžasný. Po celém zámku jsou desítky stánků. Všechno tady dýchá lidovostí. Pro některé návštěvníky začínají Vánoce právě tady.

Vítězem 17. ročníku Ligy sportu základních škol se stala ZŠ Englišova

7. prosince 2010 15:41 | Opava | Lucie Poláková

Slavnostním vyhlášením vítězů vyvrcholil 17. ročník Ligy sportu základních škol. Prestižního klání se zúčastnilo pět desítek škol z celého Opavska. Nejvíce úspěchů sklidili žáci opavské Základní školy Englišova.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více