Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Stonavská hájenka je po rekonstrukci opět v provozu

20. dubna 2010 10:29 | Stonava | Lucie Poláková

Stonavská hájenka, která byla půl roku kvůli rekonstrukci mimo provoz, myslivcům opět otevřela dveře.  

Předvolební speciál představující regionální kandidáty

19. dubna 2010 17:50 | Ostrava-město | Lucie Poláková

V Moravskoslezském kraji kandiduje do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 17 politických stran a hnutí. Do těchto voleb zbývá zhruba šest týdnů, a proto od dnešního dne bude naše televize vysílat speciál, ve kterém Vám představí regionální kandidáty.

Za stonavskými seniory přijeli herci s českotěšínského stacionáře

19. dubna 2010 17:07 | Stonava | Lucie Poláková

Do divadla divák většinou chodí sám. Jsou ale divadla, která naopak sama chodí za diváky. Jednoho takového souboru se dočkali i senioři v domě s pečovatelskou službou. Až tam za nimi přijeli herci z českotěšínského stacionáře Lydie s představením o pohádkové zemi radosti.  

Rajd Katyński w Stonawie - Katyňská motorkářská výprava ve Stonavě

19. dubna 2010 16:41 | Stonava | Lucie Poláková

Stonawa gościła ponad 50 uczestników Międzynarodowych Motocyklowych Rajdów Katyńskich. Stonavu navštívilo přes 50 účastníků Mezinárodních motorkářských katyňských výprav.

Vyšetření báňských záchranářů v KHN

19. dubna 2010 16:02 | Karviná | Lucie Poláková

Teď vás zavedeme na oddělení funkční diagnostiky interního oddělení Karvinské hornické nemocnice, kde se vyšetřují nemocní s postižením srdce a cév. My se ale podíváme na trochu jiné vyšetření, které zde také probíhá. Jde o zjišťování fyzické kondice sportovců a báňských záchranářů. Dívejte se.  

Stonavští žáci besedovali s policisty

19. dubna 2010 14:59 | Stonava | Lucie Poláková

Celé dopoledne se stonavským školákům z osmé a deváté třídy věnovala policie. Neřešila však žádný přestupek ani trestný čin. Naopak - vysvětlovala dětem, jak se mají chovat, aby se do střetu se zákonem vůbec nedostaly.

Dance Cup 2010 - taneční soutěž ve street dance a disco dance

14. dubna 2010 9:10 | Ostrava-město | Lucie Poláková

V Ostravě začala o víkendu nová tradice. Do Kulturního domu Akord se sjeli tanečníci z celé republiky, aby se utkali o putovní pohár města Ostravy v disco a street dance. Přestože to byl teprve první ročník, zájem byl obrovský a pořadatelé už plánují ten příští.  

Zlatá vařečka se v Orlové udělovala za nejlepší těstovinový salát

13. dubna 2010 22:00 | Orlová | Lucie Poláková

Adepti kuchařského umění z celého kraje si v úterý dali dostaveníčko na orlovské pobočce střední školy Dakol, kde se konal další ročník putovní soutěže středních kuchařských škol Zlatá vařečka. V letošním ročníku kuchaři bojovali o to, kdo připraví co nejlepší a nejzajímavější těstovinový salát.

Aktuálně z Orlové 13. 4. 2010

13. dubna 2010 21:30 | Orlová | Lucie Poláková

1. Přehlídka bojových umění v Orlové 15. 4. 2010
2. Semifinále ve stolním tenise proběhne 17. 4. 2010
3. Beseda s autorkou knihy Orlová v proměnách času 26. 4. 2010
4. Zastupitelstvo města Orlová zasedá 28. 4. 2010 od 9 hodin
5. Domov pro seniory Vesna hledá dobrovolníky

V Orlové opět vystoupila Janáčkova filharmonie

13. dubna 2010 21:00 | Orlová | Lucie Poláková

Město Orlová v sobotu opět zažilo vrcholový kulturní zážitek. Na pozvání zdejšího Klubu přátel hudby vystoupila ve zdejším domě kultury Janáčkova filharmonie. Šlo již o několikátou návštěvu tohoto věhlasného orchestru v Orlové.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více