Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Katyń i Akcja AB - Katyň a akce AB

12. dubna 2010 12:20 | Stonava | Lucie Poláková

W kwietniu 1940 r. sowieckie NKWD mordowało polską inteligencję w Katyniu, w tym samym czasie rozpoczęła się niemiecka akcja pacyfikacyjna pod skrótem AB; jej cieszyńskim symbolem stała się fabryka Kohna. - V dubnu 1940 sovětské NKVD vraždilo v Katyni polskou inteligenci, v tutéž dobu se rozběhla i německá represivní akce AB; na Těšínsku se jejím symbolem stala Kohnova továrna.

Fotbalové novinky ze života FK Slavia Orlová

7. dubna 2010 9:46 | Orlová | Lucie Poláková

Orlovští fotbalisté vstoupili do jarní části sezony. My jsme se s kamerou vypravili za nimi, abychom zjistili, jaké jsou plány, a jak se daří nejen zdejšímu A mužstvu, ale také dorostencům a žákům. Zároveň jsme se dozvěděli i další informace a plánované novinky ze života FK Slavia Orlová.

Orlovští strážníci zachránili život páru bezdomovců

7. dubna 2010 8:43 | Orlová | Lucie Poláková

Orlovští strážníci zachránili život dvěma lidem, když je vyprostili ze zatarasené hořící garáže. V garáži na ulici Na Rajčuli žil bezdomovecký pár. Když dvojice spala, přišel ke garáži pětačtyřicetiletý muž, nejprve zajistil vrata, aby nikdo nemohl utéct ven, a pak založil požár.

V Orlové proběhla soutěž studentů v grafických disciplínách

7. dubna 2010 7:38 | Orlová | Lucie Poláková

Na orlovském Gymnáziu a střední odborné škole proběhla velká počítačová soutěž v grafických disciplínách. Do města tak přijeli talentovaní studenti z celého regionu a ti nejlepší z nich pak postoupili do celorepublikového klání.

Tradiční křesťanské oslavy Bílé soboty v Karviné

6. dubna 2010 17:30 | Karviná | Lucie Poláková

Bílá sobota, součást velikonočních svátků, které jsou nejvýznamnější událostí křesťanského světa, se tradičně slavila i v Karviné. Je to den, kdy Kristus odpočívá ve svém hrobě, den tichosti a smutku. Věřící přicházejí do chrámu k Božímu hrobu, modlí se a rozjímají o Kristově utrpení.  

Pozvánka na soutěž Model Karviná 2010

6. dubna 2010 16:50 | Karviná | Lucie Poláková

Modeláři zvou širokou veřejnost na 27. ročník soutěže Model Karviná 2010. Jako každoročně budou v prostorách Krajského střediska volného času Juventus vystaveny plastikové modely nejrůznějších velikostí. Akce se koná pod záštitou primátora Tomáše Hanzla.

Stonavští školáci nejraději ve škole vaří

6. dubna 2010 16:36 | Stonava | Lucie Poláková

Víte, který předmět patří u stonavských školáků k nejoblíbenějším? Je to vaření. Děti se ho začaly učit tento školní rok a výuku si vyloženě užívají.

20 lat Coxistentii - Coexistentia má 20 let

6. dubna 2010 16:20 | Stonava | Lucie Poláková

Członkowie, sympatycy i goście ruchu politycznego mniejszości narodowych w RC przypomnieli sobie w Kocobędzu 20. rocznicę założenia Coexistentii - Wspólnoty. Členové, příznivci a hosté politického hnutí národních menšin v ČR si připomněli 20. výročí založení Coexistentie.

Zbiory katyńskie - Před katyňskou výstavou

6. dubna 2010 16:00 | Stonava | Lucie Poláková

Ośrodek Dokumentacji KP wraz ze Stowarzyszeniem Rodzina Katyńska przygotowuje wystawę z okazji 70. rocznicy Zbrodni Katyńskiej wg scenariusza czeskiego historyka prof. Mečislava Boráka. Dokumentační centrum KP společně se sdružením Katyňská rodina připravuje výstavu u příležitosti 70. výročí Katyňského zločinu podle scénáře českého historika prof. Mečislava Boráka.

Na Karvinsku se oceňovali nejlepší policisté

6. dubna 2010 15:39 | Stonava | Lucie Poláková

Tak to je on - praporčík Petr Sládek, který už 20 let hlídá také bezpečnost vašich životů, zdraví i majetku. Letos byl slavnostně vyhlášen jako jeden z nejlepších policistů celého Karvinska.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více