Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

V Karviné funguje kroužek roztleskávaček

6. dubna 2010 14:56 | Karviná | Lucie Poláková

A na závěr navštívíme karvinské roztleskávačky. Ukážeme vám, jak se tato děvčata připravují na vystoupení. S kamerou jsme se podívali na jejich trénink ve středisku volného času Juventus.  

Známe nejlepší sportovce Karviné

6. dubna 2010 13:44 | Karviná | Lucie Poláková

Primátor města Tomáš Hanzel ocenil nejlepší sportovce roku. I letos kromě sportovců, družstev a trenérů ocenilo vedení města i mimořádné sportovní výkony roku a ceny se rozdávaly i za dlouholetou práci ve sportu.  

Odvážný muž z Karviné-Hranic zadržel zloděje

30. března 2010 17:00 | Karviná | Lucie Poláková

Díky odvaze karvinského občana Vladislava Suchánka skončil za mřížemi sériový zloděj. Pan Suchánek zadržel zloděje, který mu vykrádal jeho dům v Karviné-Hranicích. Za tento odvážný čin mu poděkoval i primátor města.

Šenovská knihovna se bude muset vystěhovat do nevyhovujících prostor

30. března 2010 15:48 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Knihovna v Šenově na Havířovsku působí v prostorách mateřské školy zhruba dvacet let. V poslední době však přibývá dětí a knihovna se musí vystěhovat do jiných prostor. Ve vesnici se však podobně velký prostor nenachází, a tak se knihovna bude muset vystěhovat do malých a nevyhovujících prostor.  

Karvinští školáci se opět zapojili do turnaje ČEZ street hockey

30. března 2010 15:06 | Karviná | Lucie Poláková

Karvinské školy Družby a Dělnická předvedly v turnaji ČEZ street hockey napínavý a vyrovnaný souboj.  Přestože se na začátku hry družstva nesměle oťukávala, v druhé polovině zápasu už hráči obou škol bojovali naplno. Z utkání, které se konalo na ZŠ Družby, vyšla nakonec vítězně ZŠ Dělnická.

Stonavané se připravují na Velikonoce

30. března 2010 12:08 | Stonava | Lucie Poláková

Stonava se připravuje na Velikonoce. Jejich symboly vyráběli senioři i děti.

Valná hromada kroužku stonavských krojovaných horníků

30. března 2010 10:30 | Stonava | Lucie Poláková

V této reportáži společně navštívíme valnou hromadu kroužku stonavských krojovaných horníků. Zúčastnil se jí také starosta Ondřej Feber a hosté z dolů František a Gabriela.

Jarmark na frýdeckém zámku? Velikonoční atmosféra zaručena

30. března 2010 9:00 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Řehtačky, kraslice, tatary, výrobky kovářů i uměleckých řezbářů. To všechno proměnilo nádvoří a výstavní síně frýdeckého zámku v místo s pravou velikonoční atmosférou. Byl tady totiž jarmark, na který se přišly podívat stovky lidí.  

Karvinští basketbalisté obhájili titul a jsou opět mistři!

29. března 2010 16:50 | Karviná | Lucie Poláková

Basketbalisté TJ Sokol Karviná budou opět slavit. Podařilo se jim totiž obhájit titul republikových mistrů v ligové soutěži kategorie U20. A že je jejich vítězství opravdu zasloužené vám ukážeme v následujícím příspěvku. Byli jsem při tom, když se hrál jeden z rozhodujících zápasů.

Ostrava stále bojuje o bezplatnou městskou část dálnice

29. března 2010 16:10 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Ostravští řidiči musí platit dálniční poplatky i na městském úseku dálnice D1, a to i přes to, že v Praze a Brně jsou tyto úseky bezplatné. Primátor Kajnar již před časem kvůli zhoršené kvalitě ovzduší, kterému napomáhá přetížená dopravní síť,zvažoval žalobu k ústavnímu soudu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více