Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Pozvánka na velikonoční jarmark do Karviné

29. března 2010 15:41 | Karviná | Lucie Poláková

1. dubna ožije Masarykovo náměstí v Karviné opět po roce pravým velikonočním jarmarkem. Po celý den budou mít návštěvníci možnost shlédnout ukázky zdobení kraslic, pletení karabáčů či stará lidová řemesla.

Cieszyński Vancouver - Těšínský Vancouver

29. března 2010 15:20 | Stonava | Lucie Poláková

Pod takim hasłem odbyła się pierwsza impreza z cyklu Małe Projekty Biały Kruk - Fundacji T-Mobile; projekty pisali uczniowie Polskiego Gimnazjum w Czeskim Cieszynie. - Pod tímto názvem proběhl první ze série úspěšných projektů Bílý krkavec nadace T-Mobile; autory projektů jsou žáci polského gymnázia v Č.Těšíně.

Stefan Friedman w Scenie Polskiej TC - Stefan Friedman na Polské scéně TD

29. března 2010 15:00 | Stonava | Lucie Poláková

Znany polski aktor, reżyser i satyryk zagrał w reżyserowanym przez siebie thrillerze erotycznym Johna Tobiasa Dzikie żądze. Populární polský herec, satirik a režisér hostuje v Polské scéně TD.

Město Frýdek-Místek rozdávalo ceny osobnostem města

18. března 2010 8:05 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Už potřetí vedení Frýdku-Místku rozdávalo ceny osobnostem města. Tato tradice vznikla v době, kdy se město stalo statutárním. Letos lídři Frýdku vybrali persony dvě. Známého loutkaře a režiséra Jana Krulikovského a filmaře Eduarda Mocka.  

Zkontrolujte si platnost vašich cestovních pasů

17. března 2010 20:30 | Orlová | Lucie Poláková

Pokud letos přemýšlíte nad zahraniční dovolenou, vyplatí se vám raději už nyní nahlédnout do cestovního pasu a zjistit, zda mu nekončí platnost. Pokud ano, máte nejvyšší čas vyrazit na orlovskou radnici začít vyřizovat pas nový.

Výbor tenisového klubu Slavia Orlová rozdával ocenění

17. března 2010 20:00 | Orlová | Lucie Poláková

Orlovský tenis patří v současnosti mezi nejúspěšnější sportovní kluby ve městě. Tenisový klub Slavia Orlová zároveň letos slaví 35 let od svého vzniku. V sobotu 13. března tak uspořádal výbor klubu velkou slavnostní schůzi, kde se dočkali svého ocenění ti, kdo se na úspěších a trvání orlovského tenisu nejvíce zasloužili. Pak následovala společenská zábava.

Orlovští občané mají k dispozici už druhý sběrný dvůr

17. března 2010 19:30 | Orlová | Lucie Poláková

Od 15. března mohou Orlované naplno využívat služeb již druhého sběrného dvora ve městě. Dvůr vyrostl na Nádražní ulici v Orlové-Porubě a lidé zde mohou odpady přivážet dennodenně. Úspěchem je, že větší část nákladů na vybudování dvora se vedení města podařilo získat z fondu Evropské unie a také od Státního fondu životního prostředí.

Orlovským hokejistům se opět daří

17. března 2010 19:01 | Orlová | Lucie Poláková

Město opět žije hokejem. Tým HC Orlová právě vyřadil ve čtvrtfinále play off 2. ligy soupeře z Nového Jičína a pokračuje ve své jízdě za dalšími úspěchy. Fanoušci se tak mohou těšit na další napínavé hokejové bitvy té nejlepší kvality.

Protipovodňová hráz v ostravském Koblově bude stát za rok

17. března 2010 17:33 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Obyvatelé části Žabník v Ostravě Koblově mohou začít slavit. Konečně se totiž dočkají protipovodňové hráze, kterou jim úředníci slibují už mnoho let. Od povodní v roce 97, kdy byly jejich domy zcela zatopeny vodou z řeky Odry, s obavami sledují každou větší vodu.

Karviňáci se u příležitosti oslav irské kultury učili irské tance

17. března 2010 9:20 | Karviná | Lucie Poláková

Máme za sebou víkend ve znamení oslav irské kultury. V Karviné se již tradičně zahajoval tento zelený svátek u sochy svatého Patrika v centru města. My jsme si ale pro vás připravili malou lahůdku. Karviňáci totiž vůbec poprvé prošli taneční lekcí irských tanců a my jsme jejich první taneční pokusy pro vás zaznamenali.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více