Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Stonavští myslivci stále nemohou využívat svou novou hájenku

15. března 2010 16:08 | Stonava | Lucie Poláková

Stonavští myslivci už dokončili rekonstrukci své hájenky, ale stejně si ji moc neužijí. V objektu kolísá elektrické napětí a společnost ČEZ s odstraněním závady moc nespěchá. Myslivci jsou rozhodnuti domáhat se nápravy i u soudu.

Stonavská školní kuchyně nabízí jídlo pro předškoláky, školáky i dospělé

15. března 2010 15:45 | Stonava | Lucie Poláková

A teď vám nabízím pohled do kuchyně, kde se vaří pro stovky z vás. Díky ní jsou sytí nejen předškoláci a školáci, ale i dospěláci. A všem chutná.

Elektronické aukce - rozhovor s ředitelem eCENTRE Vítězslavem Grygarem

15. března 2010 15:27 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Úřady, města a obce mají k dispozici mocný nástroj jak ušetřit desítky procent provozních nákladů. Jmenuje se leketronická aukce. je to hit, pomocí kterého mohou hejtmani, primátoři a starostové nasbírat zpět do rozpočtů desítky milionů korun. O rozhovor jsme požádali ředitele firmy eCENTRE pana Vítězslava Grygara, který se specializuje na elektronické aukce.

Beseda 15. 3. 2010 - Radislav Mojžíšek

15. března 2010 13:55 | Orlová | Lucie Poláková

S dnešním hostem orlovským místostarostou, Radislavem Mojžíškem, se vracíme k tématu karvinsko-orlovské nemocnice. Vedení města se pro jeho řešení snaží dělat maximum, situace ale není opravdu lehká.

Můj svět dává šanci začínajícím autorům

9. března 2010 21:25 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Dát šanci začínajícím spisovatelům. O to se už 17 let snaží ve frýdeckomístecké knihovně. Pořádají tady totiž soutěž Můj svět, do které se hlásí umělci z celé republiky. Organizátoři dokonce uvažují, že akci udělají mezinárodní.

Školní vysílání 9. 3. 2010 - Karneval prvních tříd

9. března 2010 15:40 | Karviná | Lucie Poláková

Tradiční rej masek pro žáky prvních tříd ZŠ Cihelní se tentokrát konal dopoledne 19. února ve školní jídelně. Děti pod vedením paní učitelek si připravily taneční vystoupení v nádherných maskách a zúčastnily se celé řady her a soutěží. Hlavní organizátorkou karnevalu se opět stala paní učitelka Korpasová. Reporáž připravili: Patrik Adamczyk, Michael Saldak, Kateřina Paraiová, Melánie Renzová a Tomáš Jaráč.

Školní vysílání 9. 3. 2010 - Lyžařský výcvik

9. března 2010 15:30 | Karviná | Lucie Poláková

Letošního lyžařského kurzu se pod vedením tělocvikářů paní Kocurové a pana Kantora zúčastnilo téměř 40 žáků převážně sedmých tříd ZŠ Cihelní. Výcvik probíhal v druhém únorovém týdnu na Ostravici. Reporáž připravili: Patrik Adamczyk, Michael Saldak, Kateřina Paraiová a Kateřina Klímová.

Stonavský Obecní úřad upozorňuje občany na povinnost hrazení poplatků

9. března 2010 15:10 | Stonava | Lucie Poláková

Obecní úřad Stonava upozorňuje všechny své občany na povinnost uhradit poplatky za odvoz komunálního odpadu a držení psů. Řádný termín plateb za svoz odpadu vypršel už 28. února, pejskaři mají čas ještě do 15.března.

Stonavské hasičky oslavily MDŽ

9. března 2010 14:35 | Stonava | Lucie Poláková

Všechny ženy měly včera svůj mezinárodní den a slavily ho i dobrovolné hasičky na Novém světě ve Stonavě.

Karvinský KD Družba projde rozsáhlou rekonstrukcí

9. března 2010 13:52 | Karviná | Lucie Poláková

Pro zchátralý kulturní dům Družba nastal konečně ten správný čas na jeho opravu. V březnu se rozběhnou první stavební úpravy. Lidé žijící v okolí se musí obrnit trpělivostí, protože se práce neobejdou bez hluku a bourání.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více