Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Nenechte výměnu řidičáku na poslední chvíli

22. února 2010 14:56 | Karviná | Lucie Poláková

Letos čeká na některé řidiče i povinná výměna jejich průkazů. V následující reportáži se dozvíte, o jaké řidičáky jde a jak máte při výměně postupovat.

Klub Stypendystów Fundacji Semper Polonia - Klub stipendistů polské nadace

22. února 2010 14:40 | Stonava | Lucie Poláková

Co semestr blisko 300 Zaolziaków studiujących na czeskich wyższych uczelniach ubiega się o stypendium z polskiej Fundacji; jednym z warunków jest zaangażowanie się na rzecz polskiej grupy narodowej w RC - Dvakrát ročně se na 300 polskojazyčných studentů českých vysokých škol uchází o stipendium polské nadace Semper Polonia.

Ksiądz Mirosław był w Etiopii - Kněz Miroslav byl v Etiopii

22. února 2010 14:20 | Stonava | Lucie Poláková

Ksiądz opowiada o działalności polskiej placówki misyjnej w etiopskiej wiosce Warago - Kněz vypráví o polské misionářské stanici v etiopské vesnici Warago.

Karvinské školy uspořádaly charitativní koncert pro Haiti

22. února 2010 13:41 | Karviná | Lucie Poláková

Karvinské školy se rozhodly pomoci obětem ničivého zemětřesení na Haiti. Všichni společně připravili velký charitativní koncert v městském domě kultury. My vám teď záznam z koncertu ukážeme prostřednictvím naší kamery.

Společnost Auto Heller pořádala pro své zákazníky školu smyku

22. února 2010 8:06 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Již druhým rokem pořádala společnost Auto Heller pro své zákazníky školu smyku. Zima letos připravila ideální podmínky, a tak jezdci mohli pod bedlivým dozorem instruktorů otestovat své jízdní dovednosti.

Známý narkoman z Havířova už sedí za krádeže ve vazbě

20. února 2010 7:23 | Havířov | Lucie Poláková

Nejdříve ale jedna dobrá zpráva. Havířovští policisté dopadli známého recidivistu, který se vloupával a kradl v různých objektech. Nyní je muž ve vazbě a zřejmě skončí na několik let za mřížemi.

Ženy pozor! Přepadl vás muž s předkusem? Nahlaste to PČR

19. února 2010 19:20 | Havířov | Lucie Poláková

Policie zadržela muže, který je podezřelý, že přepadával a osahával ženy. Zvrhlíkovi je zhruba 20 let, je střední postavy s výškou 160 centimetrů. Má modrošedé oči, tmavé krátké vlasy a velký předkus, takzvaný zaječí pysk.

Počet dětí v prvních třídách základních škol se opět sníží

19. února 2010 16:08 | Havířov | Lucie Poláková

Je sečteno. Do prvních tříd základních havířovských škol nastoupí téměř o sto dětí méně než v loňském školním roce. K zápisu celkově přišlo 722 předškoláků, do lavic však usedne jen 639 z nich.

V Havířově pokáceli posledních 51 lip z Hlavní třídy

19. února 2010 15:40 | Havířov | Lucie Poláková

V pondělí město zahájilo kácení 51 vzrostlých lip. Díky bezpečnosti musela být doprava svedena do jednoho jízdního pruhu. Každý den po skončení prací byl povrch uklizen a zabezpečen, aby nedošlo ke zranění.

Moderní výuka na bruntálské Střední odborné škole

19. února 2010 14:19 | Bruntál | Lucie Poláková

Střední odborná škola Bruntál se snaží své žáky připravit pro praxi co nejlépe. K výuce používá ty nejmodernější pomůcky jako jsou třeba interaktivní tabule nebo videokamery a videopřehrávače. Učitelé školy připravují také vlastní učebnice.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více