Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

V Orlové si změřili své síly hráči stolního hokeje

17. února 2010 17:42 | Orlová | Lucie Poláková

Fanoušci hokeje z Orlové se mohli zapojit do zajímavého turnaje, který pro ně pořádá jeden z regionálních pivovarů. V pěti restauracích a hospodách ve městě změřili své síly ve stolním hokeji, a to o vstupenku na mistrovství světa v ledním hokeji v Německu.

Policisté na Karvinsku budou moci využívat nová auta

17. února 2010 17:16 | Orlová | Lucie Poláková

Policistům na Karvinsku začala sloužit dvě nová vozidla. Jde o špičkově vybavené terénní auto Mitsubishi Outlander a Volkswagen Transporter. My jsme zjišťovali, k jakým účelům byla auta pořízena.

Studenti pedagogické fakulty vystavují svá díla v Orlové

17. února 2010 16:42 | Orlová | Lucie Poláková

Jubilejní desátou výstavu uspořádala ve své galerii orlovská Základní škola Ke Studánce. Své výtvory tentokrát prezentují studenti Pedagogické fakulty Ostravské univerzity.

V Ostravě proběhl soud Povodí Odry proti Ostramu

17. února 2010 16:23 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Okresní soud v Ostravě znovu začal projednávat žalobu proti Povodí Odry, které mělo zavinit zničení bývalé chemičky Ostramo přílivovou vlnou při povodních v roce 1997. Podle žaloby se státní podnik nedostatečně staral o hráze, které pak nápor vody nevydržely. Povodí to odmítá, hráze prý nebyly konstruované na tak obrovské množství vody.

Staré Město bojuje za zachování školky

17. února 2010 14:24 | Bruntál | Lucie Poláková

O zachování mateřské školy usiluje Staré Město u Bruntálu. Z nevyhovující staré budovy se školka musela vystěhovat. Obec zahájila její důkladnou přestavbu, ale na dokončení rekonstrukce jí chybějí peníze.

OKD Doprava modernizuje kontejnerové překladiště v Paskově

17. února 2010 11:17 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Akciová společnost OKD Doprava získala v rámci operačního programu "Doprava, oblast podpory revitalizace železničních vleček" dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

V Ostravě se rozjel unikátní projekt monitoringu ovzduší

17. února 2010 7:14 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Do jednoho roku by měl mít Zdravotní ústav Ostrava hotovu mapku, která přesně ukáže, kdo a kde nejvíce znečišťuje ovzduší. Údaje získá díky unikátnímu projektu monitoringu ovzduší, který svým rozsahem nemá v naší zemi obdoby. Některé škodliviny budou měřeny vůbec poprvé.

Nadační fond Nehemia poslal na postižené Haiti 800 tisíc korun

16. února 2010 19:06 | Havířov | Lucie Poláková

Téměř 800 tisíc korun přispěli lidé nadačnímu fondu Nehemia, který vyhlásil sbírku na pomoc lidem postiženým ničivým zemětřesením na Haiti. Nyní se podívejte, co se z peněž pořídilo.

Projekt regenerace bývalého areálu dolu Dukla může začít

16. února 2010 15:40 | Havířov | Lucie Poláková

V úterý 16. února došlo k slavnostnímu podepsání smluv mezi městem Havířov a společností Dukla Industrial Zone, a.s. týkající se přípravy území bývalého areálu Dukla.

Záchrana kostela v Jiříkově

16. února 2010 14:02 | Bruntál | Lucie Poláková

Zachránit kulturní památku, kostel sv. Michala v Jiříkově, se rozhodl místní řezbář Jiří Halouzka. Koupil jej od římskokatolické církve a začal jej opravovat. Z opraveného kostela by postupně mělo vzniknout kulturní centrum celého regionu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více