Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

V Ryžovišti na Bruntálsku se konal tradiční masopust

15. února 2010 15:28 | Bruntál | Lucie Poláková

Masopustní průvod a další zvyky spojené s tímto obdobím roku mají v Ryžovišti hluboce zapuštěné kořeny. Ryžoviště je na Bruntálsku jedinou obcí, kde tato tradice nezanikla ani po výměně obyvatel po druhé světové válce.

Na nádvoří Základní školy na Dolanech se besedovalo s policisty

15. února 2010 12:19 | Stonava | Lucie Poláková

Blikající policejní auta, služební psi, těžkooděnci. Tak vypadalo nádvoří Základní školy na Dolanech. Naštěstí ne kvůli ostrému zátahu proti kriminálníčkům, ale proto, aby se veřejnost mohla jednak na vlastní oči přesvědčit, co všechno má policie k dispozici a jednak přímo konkrétní policisty požádat o pomoc při řešení případných problémů.

Miloš Zeman jednal ve Stonavě se starosty

15. února 2010 11:57 | Stonava | Lucie Poláková

S bývalým premiérem a současným předsedou Strany práv občanů Milošem Zemanem se ve Stonavě sešli nezávislí starostové. Kromě jiného diskutovali o novém daňovém modelu, který by měl obcím pomoci překonat hospodářskou krizi.

Stužkování maturantů MOG Bruntál již podesáté

9. února 2010 20:00 | Bruntál | Lucie Poláková

Na cestu k maturitě a k dospělosti se rázným krokem vydali studenti posledního ročníku bruntálského městského osmiletého gymnázia. Na vědomí veřejnosti to dali stužkami, které dostali na slavnostním stužkovacím plese.

Prvňáci na ZŠ Na Nábřeží se učí číst metodou Sfumato

9. února 2010 17:00 | Havířov | Lucie Poláková

Budoucí prvňáci poprvé ve škole. Zatím jen bez aktovky a s maminkou. Na všech havířovských školách proběhl v pondělí a úterý zápis do prvních tříd. Krásně připravenou učebnu měla i základní škola Na Nábřeží.

Havířovský útulek pro psy se bude jmenovat Max

9. února 2010 16:31 | Havířov | Lucie Poláková

Nový život, Opuštěné duše, Pomocná ruka, ale i Tuláček, Hafík nebo Dášenka. To byly jen některé návrhy, které lidé zasílali pro název nového útulku pro psy a drobné zvířectvo. A jak se nakonec bude zařízení jmenovat? Tak přesně jako jeho první obyvatel, kříženec ovčáka Max.

Základní škola v Dobraticích se pyšní originálním zápisem prvňáčků

9. února 2010 15:49 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Originální zápis do prvních tříd mají každoročně v Základní škole v Dobraticích na Frýdecko - Místecku. Tak například letos zkoušely budoucí prvňáčky pohádkové bytosti. Rodinnou atmosférou je dobratická škola pověstná. A proto se jí netýká problém jiných malých vesnic - kterým je úbytek žáků.

Beseda 9. 2. 2010 - Zdeněk Osmanczyk

9. února 2010 12:18 | Havířov | Lucie Poláková

Se Zdeňkem Osmanczykem, náměstkem primátora pro hospodářský rozvoj, si budeme povídat o dotacích.

Děti ze sboru Smajlík si v Praze zazpívají s Petrem Bendem

9. února 2010 11:45 | Havířov | Lucie Poláková

Zavítáme na Základní školu Na Nábřeží, kde přijel za pěveckým sborem Smajlík Petr Bende. Žáci společně se zpěvákem vystoupí 20. února na charitativním koncertě Kapky naděje v Praze.

Rok Chopinowski na Zaolziu - Rok Chopina na Těšínsku

9. února 2010 10:14 | Stonava | Lucie Poláková

Międzygeneracyjny Uniwersytet Regionalny PZKO swoim Edukacyjnym Koncertem Chopinowskim włączył się w światowe obchody 200. rocznicy urodzin Fryderyka Chopina. - Polský svaz kulturně-osvětový byl pořadatelem koncertu u příležitosti světových oslav 200. výročí narození Fryderyka Chopina.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více