Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Sociální zařízení Frýdku-Místku i hospic jsou opět přístupné návštěvám

28. května 2020 19:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Městská sociální zařízení i hospic jsou opět přístupné návštěvám. Dveře zařízení se rodinným příslušníkům a známým otevřely v úterý. I nadále je ale nutné dodržovat přísná hygienická opatření.

Sady Bedřicha Smetany v Místku jsou plné atraktivit, nově si zde můžete zahrát i discgolf

28. května 2020 18:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sady Bedřicha Smetany v Místku se stávají vyhledávanou a atraktivní lokalitou. Nabízí nové moderní dětské hřiště, nedávno tam vyrostlo broukoviště, jsou tam nové lavičky a nyní si v parku mohou lidé zahrát také discgolf.

V pondělí začne oprava části třídy T. G. Masaryka ve F-M, vyžádá si dopravní omezení

28. května 2020 18:48 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V pondělí 1. června začne oprava komunikace ve střední části třídy T. G. Masaryka, přesněji od Rubikovy křižovatky po kruhový objezd u Kostíkova náměstí.

F-M čekají dlouhodobá dopravní omezení, potrvají celé léto

28. května 2020 18:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Doprava ve městě nebude ani toto léto bez omezení. Dotkne se nejen řidičů, ale také cestujících v autobusech. Moravskoslezský kraj a Ředitelství silnic a dálnic totiž v létě zahájí další opravy svých komunikací na území města.

Sídliště Riviera v Místku projde revitalizací, proměny se dočkají zatím tři lokality

25. května 2020 17:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sídliště Riviera v Místku projde rozsáhlou revitalizací. V současné době se budou zpracovávat jednotlivé stupně projektové dokumentace. Poté se vypíše zakázka. Samotná revitalizace by mohla začít v příštím roce.

F-M posunul termín splatnosti za odpad a psy, složenky začne rozesílat v červnu

25. května 2020 17:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město posunulo termín splatnosti za odpad a psy. Lidé mohou poplatky hradit až do konce srpna. Složenky začnou do schránek chodit v červnu.

Farmářské trhy ve F-M i přes omezený režim jedou naplno, další proběhnou 4. června

25. května 2020 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na náměstí Svobody v Místku proběhly další Farmářské trhy. Na trhu si zákazníci mohli nakoupit různé druhy sazenic, ale také koláče, buchty, nebo mléčné výrobky. I přes omezený počet stánků tak byl sortiment bohatý.

Lidé objevili lesy a kopce Palkovic. Koronavirus je přitáhl do přírody

24. května 2020 16:14 | Palkovice | Marek Remeta

Přestože koronavirus s sebou přinesl velkou spoustu problémů, v něčem dokázal zapůsobit i pozitivně. Zavření obchodních center, restaurací, zákaz kulturních akcí a další omezení přitáhla lidi do přírody. Hojně navštěvované se staly Palkovice a jejich kopce, které objevili jak místní, tak návštěvníci z okolí.

Konec byznysu s chudobou v Mariánských Horách, vedení obvodu vyhlásilo bezdoplatkovou zónu

21. května 2020 17:17 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

Mariánské Hory a Hulváky vyhlásily bezdoplatkovou zónu. Od 7. května tak platí na celém území tohoto ostravského městského obvodu. Výjimku mají některá vybraná místa.

Skončil nouzový stav. Frýdek-Místek i nadále vykonává preventivní opatření

21. května 2020 17:11 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek i nadále pokračuje s preventivními opatřeními proti šíření koronaviru. Přestože nouzový stav skončil, pořád probíhá dezinfekce ploch ve městě a stále platí, že úřad by se měl navštěvovat jen ve výjimečných případech.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více