Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Frýdecká skládka má nové vozy i kontejnery

28. července 2011 10:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Frýdecko-Místečtí si stále drží elitní umístění v separaci odpadu v rámci kraji. Přispívají k tomu nejen občané, kteří třídí, ale i vybavenost Frýdecké skládky. Ta má na území města přes tisícovku sběrných nádob. Navíc nedávno získala dotaci na nákup velkokapacitních kontejnerů.

Hvězdy nad řekou Ostravicí? U2, Jirka Schelinger, nebo třeba Olympic

27. července 2011 18:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Hvězdy nad řekou Ostravicí. I tuto akci počasí vyhnalo z břehu řeky Ostravice do interiéru kina Petra Bezruče. Počasí nepočasí, lidé se stejně skvěle bavili.

Frýdecko-místečtí městští strážníci odměňovali malé cyklisty

22. července 2011 2:28 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Strážníka, který nasazuje botičku na auto, nebo vypisuje blokovou pokutu, už viděl snad každý. Ve Frýdku-Místku ale lze narazit i na pracovníky městské policie, kteří dokáží pochválit a ocenit.

Mňága a Žďorp zahájila Zpívání pod lípou

21. července 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Zpívání pod lípou je v plném proudu. Zahájení letos patřilo skupině Mňága a Žďorp. Kvůli špatnému počasí série koncertů odstartovala místo na frýdeckém zámku v kině Petra Bezruče.

Novinky kolem výstavby obchvatu Frýdku-Místku

21. července 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Bude, nebude? Postaví se severní, či jižní varianta? Podaří se ekologům zhatit výstavbu jižní varianty? Budou na realizaci peníze? Celá řada otázek doprovází dlouhé roky plánovaný obchvat Frýdku-Místku. Jaký je aktuální stav? V současnosti lze mluvit o tom, že je realizace na dobré cestě.

Do projektu Poznávejte Beskydy se zapojil také hotel Sepetná

19. července 2011 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Kudy, kam, jak dlouho, s kým a za jakých podmínek. Na všechny tyto otázky vám dají odpovědi pracovníci beskydského hotelu pod Lysou horou, kteří lidem nabízí tzv. Pobytové balíčky. Ty vznikly v rámci projektu Poznávejte Beskydy.

To tady ještě nebylo! Colours of Ostrava má vlastní pivo s vůní květin!

15. července 2011 0:00 | Ostrava-město | Michal Hulva

K letošním desátým narozeninám Colours of Ostrava se festivalu narodí hned několik novinek. Mezi ty nejviditelnější patří pivo, které ponese název této několikadenní ostravské hudební bašty. Mít vlastní festivalové pivo je podle ostravského sládka něco nebývalého.

Okres Frýdek-Místek má nejméně nezaměstnaných a spoustu pracovních příležitostí

14. července 2011 10:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Frýdek-Místek je nej ze všech okresů v Moravskoslezském kraji. A to minimálně v počtu lidí bez práce. Na nejnižší nezaměstnanost z celého regionu má vliv hlavně nošovická automobilka, která brzy nabere další pracovníky.

Dřevořezbářem snadno a rychle? Ve Frýdku-Místku to není problém

13. července 2011 18:52 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Jeden amatér s dlátkem vedle druhého. Po týdnu? Jeden dřevořezbář vedle druhého. Takový bývá každoročně průběh a vyústění kurzu pro dřevořezbáře. Letošní Loutka 2011 proběhla na Střední průmyslové škole ve Frýdku-Místku.

Farmářské trhy se vrátily do Místku. A že o ně byl zájem!

7. července 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Frýdecko-místecké farmářské trhy se dočkaly znovuobnovení. Vůbec poprvé proběhly na místeckém náměstí Svobody. Asi třicítka trhovců nabízela zcela různorodé zboží. Kromě zeleniny a ovoce stánkaři nabízeli ryby, slezské koláče, sojové výrobky a dokonce i pivo.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více