Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Děti zachraňovaly zraněné pohádkové bytosti ve Frýdku-Místku

15. září 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

V parku Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku proběhl první ročník Pohádkové první pomoci. Na akci Červeného kříže se zejména děti učily poskytovat první pomoc.

Celý park pod frýdeckým zámkem je již hotový a přístupný veřejnosti

9. září 2011 11:33 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Odpočinková zóna u frýdeckého zámku je oficiálně otevřena. Nové lavičky, spousta zeleně, chodníky, uzpůsobené i tělesně postiženým lidem a hlavně klid a pohoda. Tak lze ve zkratce přiblížit Zámecký park, na který navazuje nový park Jižní svahy.

Zastupitelstvo rozhodlo o dvousetmilionovém úvěru na sportovní halu

9. září 2011 10:13 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Na posledním zasedání zastupitelstva se vedení města rozhodlo o zažádání o úvěr na novou sportovní halu Polárka. Jednalo se ale i o městské kultuře, či nemocnici.

Bazilika ve Frýdku-Místku má opravenou křížovou cestu a vrátily se k ní i sochy

9. září 2011 4:59 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Exteriér Římské kaple, křížová cesta, chodníky, lavičky. To všechno v areálu frýdecko-místecké baziliky ještě relativně nedávno chátralo. Díky dotacím z Regionálního operačního programu vše prošlo rekonstrukcí. Nově jsou před svatostánkem i sochy svatých, které ještě donedávna ležely na dvorku u fary. Teď jsou nejenže restaurované, ale mají i své vznešené místo.

Vedení Frýdku-Místku se sešlo s ministrem dopravy Pavlem Dobešem

1. září 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Vedení Frýdku-Místku jednalo s ministrem dopravy Pavlem Dobešem. Primárním tématem byla budoucnost frýdecko-místeckého obchvatu. Celou reportáž najdete zde.

Chlebovičtí včelaři slavili 100. výročí svého založení

31. srpna 2011 13:12 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Celý uplynulý víkend bylo v Domě včelařů na Fojtství v Chlebovicích veselo. Popíjela se medovina, hrála živá hudba, vystupovaly různé skupiny. Důvodem těchto radovánek byly oslavy 100. výročí založení místeckého včelařského spolku.

Historie, romantika, rytířství. Nic nechybělo na letošních Historických slavnostech

31. srpna 2011 11:35 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Frýdek-Místek se v uplynulém víkendu opět vrátil do minulosti, a to na úplně poslední akci Beskydského veseléta - na Historických slavnostech. Každoročně je o tuto akci obrovský zájem. A jinak tomu nebylo ani letos.

Frýdecko-místečtí se prokousali do České knihy rekordů

26. srpna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Vůbec poprvé se Frýdku-Místku podařilo zapsat do České knihy rekordů, a to díky pojídání medových dortů Marlenka. Během dvanácti hodin se na letošních Beskydských rekordech spořádalo sto kilo této chuťovky.

Ministr dopravy Pavel Dobeš jednal v MS kraji o budoucnosti plánovaných staveb

26. srpna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Vedení Moravskoslezského kraje tento týden jednalo s ministrem dopravy Pavlem Dobešem. Témata nebyla žádná jiná než nejdiskutovanější stavby v oblasti dopravy. Jednání samozřejmě probíhala za přítomnosti vedení Ostravy, Opavy, Třince a Frýdku-Místku.

Historickými slavnostmi Beskydské veseléto končí

25. srpna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Beskydské Veseléto se chýlí ke svému konci. Jeho závěr patří každoročně historickým slavnostem. Ani letos to nebude jinak. Souboje, divadelní představení a různé hry přijdou na řadu už tento víkend.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více