Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Ve včelařském fojtství v Chlebovicích roste už i naučná zahrada

28. dubna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Ještě před pár lety to byl starý, rozpadající se dům. Dnes patří k nejkouzelnějším včelařským areálům na světě. Řeč je o chlebovickém fojtství. Nechybí v něm největší sbírka medometů na světě, včelařské muzeum, nebo naučný včelín pro děti. V tuto chvíli v něm vzniká naučná zahrada.

Velikonoční den s průvodcem ve Frýdku-Místku byl plný tradic

21. dubna 2011 2:14 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Beskydské informační centrum přišlo s další novinkou. Vůbec poprvé uspořádalo Velikonoční den s průvodcem. Účastníci při něm zjistili, jaké tradice se na Frýdeckomístecku udržovaly. Ale i to, jak se Velikonoce slaví z církevního hlediska.

Na mezinárodním veletrhu v Brně se prezentoval i Frýdek-Místek

21. dubna 2011 1:59 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Frýdek-Místek se prezentoval na dalším mezinárodním veletrhu. Tentokrát měl stánek v Brně. Tady nabízel potenciálním investorům dvě průmyslové zóny. Nechyběly zde ale ani propagační materiály zaměřené na cestovní ruch.

Do Velikonoční sbírky frýdeckomístecké ADRY se zapojilo nejvíce dobrovolníků z celé ČR

21. dubna 2011 0:09 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

46 tisíc korun. Takovou částku se podařilo vybrat dobrovolníkům během prvního dne Velikonoční sbírky ADRY ve Frýdku-Místku. Ta byla letos už po desáté. Výtěžek poputuje na české i zahraniční projekty této dobročinné organizace.

Moravskoslezský kraj se prezentoval na mezinárodním veletrhu v Brně

19. dubna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Volné průmyslové zóny, ale třeba i krásnou přírodu prezentoval Moravskoslezský kraj na mezinárodním veletrhu v Brně. Propagační stánek byl v areálu výstaviště pět dnů. Jeho smysl byl jediný. Přilákat do MSK další investory.

V Místku roste Centrum zdraví, kde nebude chybět ani magnetická rezonance

15. dubna 2011 6:13 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

V ulici 8. pěšího pluku vzniká pro frýdeckomístecké další zdravotnický komplex. Centrum zdraví, ve kterém bude kolem dvaceti ambulancí. Slavnostního otevření se dočká v polovině roku.

Jeden z nejlepších instruktorů Zumby na světě je zpátky ve Frýdku-Místku

13. dubna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Do Frýdku-Místku se vrátil jeden z nejlepších instruktorů Zumby na světě. Juan Manuel Garcia z Mexika, se kterým si hned po jeho příjezdu zacvičila stovka milovnic Zumby. A to ve sportovní hale 7. základní školy.

Řidiči pozor! Až do srpna se bude ve Frýdku rekonstruovat most nedaleko Kostíkova náměstí

12. dubna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

18. dubna silničáři uzavřou most na třídě T.G. Masaryka ve Frýdku-Místku. Rekonstrukce bude kvůli havarijnímu stavu tohoto úseku a potrvá až do 7. srpna.

Na porubské mateřské škole vychovávají horolezce

7. dubna 2011 10:12 | Ostrava-město | Michal Hulva

V mateřské školce na ulici ČS. exilu v Ostravě rostou z žáků horolezci. Vedení školy totiž pořídilo dětem malou horolezeckou stěnu. Na ní se naučí věřit nejen sobě, ale i spolužákům.

Na frýdeckomístecký Lidový dům zaútočily letouny

7. dubna 2011 9:54 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Modeláři z celé severní Moravy připravili další výstavu maket letadel. Těch je nyní v Lidovém domě ve Frýdku-Místku bezmála osmdesát. Najdou se tady nejstarší, dřevěná letadla, ale třeba i tryskáče.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více