Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Na 6. ZŠ ve Frýdku-Místku mají psí léčitele

6. dubna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Už dva roky funguje na 6. ZŠ ve Frýdku-Místku unikátní kroužek. Dva voříšci v něm zlepšují dětem náladu, zbavují je hyperaktivity nebo je učí rovnováhu. Zájem o oba ratlíky, kteří mají canisterapeutické zkoušky, je obrovský.

Günther Kuboň, držitel ceny města Frýdku-Místku, jako model, ředitel a sportovec

6. dubna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Další osobností, která získala cenu Statutárního města Frýdku-Místku, je Günther Kuboň. Nemalou část života pomáhá handicapovaným lidem. Vymýšlí pro ně různé kulturní nebo sportovní aktivity.

Držitelů čipových karet ve Frýdku-Místku může být až deset tisíc

31. března 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Od soboty, 26. března, si lidé vyzvedávají na nádraží čipové karty, aby mohli jezdit frýdeckomísteckou městskou hromadnou dopravou zdarma. Začátkem týdne se tvořily fronty, ve kterých lidé v nich stáli i hodinu. V průběhu týdne se proto otevřelo výdejních oken více.

Ve Frýdku vzniklo centrum, kde cvičí jógu těhotné, muži i děti

30. března 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Ve Frýdku-Místku funguje relativně krátce centrum, ve kterém si mohou zacvičit těhotné ženy, maminky s dětmi, ale i celé rodiny. Zlepšení fyzičky nabízí hlavně cvičením jógy.

Věra Šimková jako zakladatelka Ostravice a věčně usměvavá žena

30. března 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Další osobností, která získala Cenu Statutárního města Frýdku-Místku je Věra Šimková, zakladatelku folklórního souboru Ostravica a sběratelka lidových pověstí, písní nebo strašidelných báchorek.

Dorostenci a junioři frýdeckomísteckého oddílu juda skvěle reprezentují

24. března 2011 1:59 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Mezi 12 členy frýdeckomísteckého oddílu juda pro dorostence a junioryje nejeden bojovník, který se umístil mezi prvními třemi nejlepšími na mistrovství republiky. 24letá Lucie Blehová patří ke zdejší elitě.

Celosvětově uznávané zkoušky Cambridgské univerzity lze získat už i ve Frýdku

23. března 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Frýdek-Místek se řadí mezi města jako je Praha nebo Brno. Nikoliv počtem obyvatel či rozlohou, ale jazykovou akademií, na které je možné udělat si jednu z nejuznávanějších zkoušek na světě. Škola totiž získala licenci University of Cambridge na pořádání mezinárodních zkoušek.

Nejstarší učitel jógy u nás, Zdeněk Šebesta, miloval adrenalinové sporty

22. března 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Zdeněk Šebesta. I když má 83 let, elán má jako mladík. Nepřisuzuje to ničemu jinému než právě józe. Té se věnuje už padesát let. Začal ji dělat kvůli zdravotním problémům a dnes je doslova jeho životem.

Miliardové díry ve zdravotnictví může vyřešit elektronická aukce

22. března 2011 0:00 | Ostrava-město | Michal Hulva

Chybí nám peníze. Tato věta zaznívá poslední dobou velmi často ze strany Ministerstva zdravotnictví. Miliardy jdou na platy lékařů, další miliardy si vyžádá jednotná daň. Řešení finančních děr přitom může být zcela jednoduché. Stačí využívat elektronické aukce.

Frýdeckomístecký fotograf Jan Smekal vystavuje v kině Vlast

18. března 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Když byl malý, tak vlastnímu otci přepínal pohádky na sportovní přenosy. Řeč je o jednom z nejmladších profesionálních fotografů ve Frýdku-Místku, Janu Smekalovi. Výběr z jeho tvorby je ve foyer kina Vlast.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více