Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Města se snaží rozšiřovat počet parkovacích míst

13. ledna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Chronický problém s parkováním. Tuto větu už slyšel nebo několikrát skloňoval snad každý řidič z většího města. Situace se řeší samozřejmě v každém městě jinak. Zatímco ve Frýdku-Místku vznikají parkoviště postupně na základě tzv. generalů dopravy, vedení Ostravy dává dohromady strategický plán.

Moravskoslezskému kraji záplavy kvůli tajícímu sněhu nehrozí

10. ledna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Petrůvka a Stonávka. Pouze na těchto dvou tocích se podepsala víkendová obleva. Aktuální situace je podle hydrologů taková, že žádné záplavy v MSK nehrozí.

Sociálních služeb pro rodiny s dětmi je v MS kraji stále více

7. ledna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Rodiny s dětmi nebo matky s dětmi, které jsou ve špatné sociální situaci, mají v kraji stále více příležitostí vyhledat pomoc. Zařízení a různých projektů, které se na tuto skupinu zaměřují, je rok od roku více. Třeba začátkem ledna vzniklo centrum Horizont v Ostravě.

Zdražování se nevyhne ani Frýdku-Místku. Asi nejvíc si letos připlatí pejskaři

6. ledna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

S příchodem nového roku přišlo do Frýdku-Místku zdražování. To se snad nejvíce dotýká majitelů psů. V některých případech dojde dokonce k navýšení poplatku ze sto koruny na sedm set korun. Letos si připlatí ale i majitelé heren, nebo uživatelé veřejného prostranství.

Technologické centrum, digitalizace archivu, blokační zeleň, to jsou některé frýdecko-místecké projekty

6. ledna 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Výkonnější pracovníci magistrátu Frýdku-Místku, lepší a rychlejší přístup k informacím, kvalitnější životní prostředí. To všechno jsou plánované dotační investice do nového roku. Například na technologické centrum už peníze jsou. O financích na digitalizaci archivu a blokační zeleň se teprve rozhodne.

Co přejí na Nový rok Laši?

31. prosince 2010 5:26 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Lašská dubová lóže se rozrůstá. Nejenže má dnes dobrou desítku členů, ale má za sebou i spoustu zdařilých projektů.

Jak se v Lískovci loví ryby v ledu

31. prosince 2010 3:05 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Vysekat díru v ledu, připravit si prut, nahodit, čekat a za pár minut chytit rybu. Tak přesně tento zážitek můžete získat na rybníku ve frýdeckomísteckém Lískovci.

Beskydské informační centrum poradí v létě i v zimě

29. prosince 2010 3:50 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Odznaky na hole, nové propagační materiály, celá řada akcí. To všechno a mnohem víc udělalo Beskydské informační centrum v uplynulých měsících.

Vítěz soutěže o nejlepší frýdecko-místeckou výzdobu je na světě

29. prosince 2010 1:11 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Sídelní město Regionu Beskydy Frýdek-Místek a obce, které jsou jeho součástí, září vánoční výzdobou. Televize Polar se proto rozhodla, objet všechna třpytící se místa. Vybrat nejlépe ozdobený dům, či byt a ocenit tuto snahu.

Na zámku ve Frýdku se člověk dostane během několika vteřin do několika říší pohádek

22. prosince 2010 3:46 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Jednu loutku hráli dva lidé. Vodič a mluvič. Zvuky se pouštěly z gramofonu. Takové a další informace se každý dozví na výstavě loutek ve výstavních prostorách Frýdeckého zámku. Jmenuje se Říše pohádek.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více