Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Akce Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček rozzářila Frýdek-Místek

7. prosince 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Místecké náměstí Svobody zaplavili čerti a čertice. A to na šestém ročníku akce Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček. Tentokrát s podtitulem S čerty nejsou žerty. Na každém rohu tak plápolal oheň nebo poskakovali čerti s jalovcovými košťaty.

Nejlepšího starostu v Moravskoslezském kraji mají v Třanovicích

6. prosince 2010 5:45 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Nejlepším starostou roku 2010 v rámci Moravskoslezského kraje je Jan Tomiczek z Třanovic na Frýdecko-Místecku. Bojoval totiž o titul nejlepší starosta České republiky. Tady se utkal se zhruba 200 dalších lídrů vesnic a skončil na desátém místě.

Čtyřicítka betlémů ozdobila tradiční výstavu ve Frýdlantě nad Ostravicí

3. prosince 2010 11:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

V Domě zahrádkářů ve Frýdlantě nad Ostravicí proběhla jedna z největších předvánočních výstav na Moravě. Bylo na ní přes čtyřicet betlémů a stovky dalších ozdob, baněk nebo svíček. Letos nesla název Kouzlo Vánoc a vystřídalo se na ní asi 5000 lidí.

Na vánoční jarmark do Pržna zavítal posel Ježíška

3. prosince 2010 5:39 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Do Pržna přijel Ježíškův posel, aby mu děti napsaly, co si přejí najít pod stromečkem. Listonoš byl v jednom z mnoha stánků, které stály v areálu základní a mateřské školy v Pržně. Proběhl tady totiž předvánoční jarmark.

Všechno je jinak! Takový je výsledek ustavujícího zastupitelstva ve Frýdku-Místku

2. prosince 2010 2:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Frýdek-Místek má druhého primátora v historii města. Tím je Petr Cvik, který na ustavujícím zastupitelstvu nahradil dosavadní primátorku, Evu Richtrovou. Na postech náměstků zůstal pouze Michal Pobucký. Vedle něj nově usedl Michal Novák, Dalibor Hrabec a Libor Koval.

Malí volejbalisté s frýdecko-místeckého klubu Beskyďáček

2. prosince 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Volejbalovému projektu Beskyďáček se ve Frýdku-Místku mimořádně daří. Díky této aktivitě volejbalového klubu ŠSK Beskydy se pravidelně hýbe téměř dvě stě dětí.

Ježíšek má ve Frýdku-Místku dílnu s vánoční výzdobou

26. listopadu 2010 0:42 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Vánoční výzdoba Frýdku-Místku je v plném proudu. I když bude většina ozdob stejná jako loni, pár novinek přijde. Na ty jsme se s kamerou zajeli podívat do, na první pohled, Ježíškovy dílny.

Ve Frýdlantě nad Ostravicí bylo už 7. Beskydské folkování

26. listopadu 2010 0:12 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Ve Frýdlantě nad Ostravicí si i letos folkoví gurmáni přišli na své. V sále kulturního domu totiž proběhl už 7. ročník Beskydského folkování.

Rybařit jako za starých časů lze i dnes! A to na rybníku v Lískovci

25. listopadu 2010 1:19 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Určitě si pamatujete, minimálně ze starých filmů, scénu, kdy dědeček vzal vnuka na ryby, vytesal v zamrzlém rybníku díru a pak spolu chytali ryby. Tak přesně toto lze zažít i dnes ve Frýdeckomísteckém Lískovci.

V Hodoňovicích se bojovalo o nejlepší štrůdl

24. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Štrůdl na slano a na sladko. Štrůdl ve tvaru hada, dítěte nebo třeba krokodýla. Ze všech těchto výrobků porota vybírala v Bašce Hodoňovicích ten nejlepší. A to na prvním ročníku Hodoňovického štrúdlování.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více