Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Outdoorové filmy nalákaly do Vlasti tisícovku lidí

24. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Expedice, dobrodružství, extrémní zážitky a výkony. Jinými slovy: Mezinárodní festival outdoorových filmů. Ten neminul ani letos Frýdek-Místek. V Nové scéně Vlast se filmy promítaly 4 dny. A návštěvnost trhala rekordy.  

Ve Frýdku-Místku bojují proti šikaně

20. listopadu 2010 0:45 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Fyzické nebo psychické omezování či týrání není bohužel stále ničím výjimečným. Ve Frýdku-Místku policie eviduje desítky takovýchto případů. O dalších desítkách se nikdy nikdo nedozví. "Pokud nějaká škola říká, že u ní šikana není, tak je to spíš škola, která šikanu kryje," říká Ivan Žurovec, mluvčí PČR FM.

Ve Starém Městě mají navzdory krizi volná pracovní místa

19. listopadu 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Relativně malá vesnice Staré Město u Frýdku-Místku a stále větší množství pracovních příležitostí. Dokonce je zde řada volných míst, a to ve firmě, která vyrábí lokomotivy pro práci v dolech. Společnost teď otevřela další provoz.  

Poslanci schválili novelu omezující podporu fotovoltaiky

18. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Časy, kdy byly solární elektrárny finančně velmi výhodné, jsou pryč. Daňové prázdniny skončily. Poslanci schválili novelu, která omezuje podporu fotovoltaiky. Pro některé majitele slunečních elektráren to prý může být likvidační.  

Ostravica oslavila padesátiny

18. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Folklórní soubor a cimbálová muzika Ostravica oslavila padesátiny. A to nijak jinak než hudbou, zpěvem a tancem. Skvělé představení, odrážející až neuvěřitelnou lásku k folklóru, proběhlo v kině Petra Bezruče ve Frýdku-Místku.  

Mezinárodní festival Souznění s adventními a vánočními zvyky, koledami a řemesly

15. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Souznění - mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel se koná poslední adventní víkend v Moravskoslezském kraji. Letos proběhne již 12. ročník, od čtvrtku 16. do neděle 19. prosince na veřejných prostranstvích, v kostelech, koncertních sálech v Ostravě, Kozlovicích a ve Václavovicích u Havířova.

Ve frýdecko-místecké školce učí chlap

12. listopadu 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

V mateřské školce na Lískovecké ulici ve Frýdku-Místku se o děti stará muž. Adam Mráček patří ke čtyřem novým vychovatelům, kteří nastoupili do školky na Lískovecké ulici. Tady vedení města rozšířilo kapacitu o padesát míst.

Do Frýdku-Místku na motokáry

12. listopadu 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Už sedm let funguje ve Frýdku-Místku motokárový areál. Dráha má 300 metrů. V průběhu sezóny na ní proběhly nejedny závody. Zařádit si jako motokáři lidé mohou nejen přes den, ale i večer.

Rodinné centrum Kolečko dělá skoro každý měsíc akci pro děti

12. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Rodinné centrum Kolečko ve Frýdlantě nad Ostravicí připravuje téměř každý měsíc rodinnou akci. pro děti. Tou poslední bylo Strašidlení.  

Skoro stovka lékařů frýdecké nemocnice hrozí výpovědí

10. listopadu 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Skoro stovka ze 150 lékařů frýdecké nemocnice hrozí výpovědí. Zapojila se totiž do celorepublikové kampaně Děkujeme, odcházíme. Zástupci lékařského odboru svou nespokojenost demonstrovali na Místeckém náměstí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více