Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Hornická desítka byla plná rekordů. Zahajovala ji Jarmila Kratochvílová

10. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Největšího silničního závodu na Moravě se zúčastnil rekordní počet běžců. Na startu frýdeckomístecké Hornické desítky se vystřídaly skoro dvě tisícovky běžců. Letošní ročník byl navíc jubilejní. A to 25. Startovní pistoli tentokrát zahajovala každý běh světová rekordmanka Jarmila Kratochvílová.

V kraji vzrůstá zájem o mateřské školy

5. listopadu 2010 3:06 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Zájem o mateřské školy vzrostl. Tak tomu je alespoň ve Frýdku-Místku. Tady na větší množství předškoláků reagovalo vedení města zvýšením kapacity školky o padesát míst. Zatímco ve Frýdku-Místku reagují na aktuální potřeby obyvatel, v Karviné si zase nechávají rezervy.

2. lašsko-valašský výplaz na Radhošť

5. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Na 2. ročníku Výplazu na Radhošť jsme se vydali mezi Lachy. Sraz pro desítky účastníků byl na Pustevnách. Tady také došlo k valašsko-lašskému usmiřování.

Divadelní bašta? Oslava 120 let ochotníků ve Frýdku-Místku

4. listopadu 2010 9:29 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

120 let. Přesně tolik mají frýdecko-místečtí ochotníci. Výročí neslavili nijak jinak než zpěvem, tancem, ale hlavně ukázkami svých hereckých výkonů. Svůj um předváděli v Nové scéně Vlast ve Frýdku-Místku.

Návštěva v cyklistickém oddíle Racing Olešná

4. listopadu 2010 2:08 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Cyklistický oddíl Racing Olešná Frýdek-Místek má na svém kontě za šestadvacet let činnosti řadu výborných výsledků. A několik dalších dokázali jeho jezdci přidat i v letošním roce.

Za opičí dráhou, lanovým centrem, do Beskyd

3. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Les plný adrenalinových zážitků. I tak lze popsat lanové centrum. Těch je v Beskydech hned několik. Úžasné lanové centrum Tarzania je v lese u parkoviště pod spodní stanicí lanové dráhy Ráztoka - Pustevny.

Stop měsícům "na samotce"! Alkoholici a gambleři se mohou léčit ambulantně v Modrém kříži

3. listopadu 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Stop měsícům "na samotce"! Alkoholici a gambleři se mohou léčit ambulantně v Modrém kříži. Tak lze shrnout výjimečnost Modrého kříže. Ve Frýdku-Místku funguje sice relativně krátkou dobu, ale výstupů už má celou řadu.

Když paragliding, tak v Beskydech

2. listopadu 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Paragliding. I za tímto sportem lze vyrazit do Beskyd. Desítky milovníků tohoto adrenalinového sportu se tady sdružují v klubu, který pořádá školení, ale nabízí i tandemové lety. Navíc skupina nadšenců buduje vůbec první větší zázemí pro paraglidisty v Beskydech.

Největší závod na Moravě se blíží. Zápis do Hornické desítky bude do 1. 11

29. října 2010 5:40 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Hornická desítka. Tak se jmenuje jeden z nejoblíbenějších závodů u nás. Loni se ho zúčastnilo přes 1400 běžců. Letošní 25. ročník se už nezadržitelně blíží.

Hasiči ze Skalice mají novou zbrojnici. Kus práce na ní odvedli sami

29. října 2010 3:43 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Jestli je ve Skalici nějaký nejaktivnější spolek, tak jsou to právě hasiči. Ti ve vesnici pořádají v průběhu roku nejvíce akcí. A nejen to. Řídí se heslem: Co můžeš, udělej si sám. A tak ve svých řadách našli stolaře, malíře, natěrače. A opravili si zbrojnici.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více