Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

V Domově pro seniory ve Frýdku-Místku mají originální hernu

15. října 2010 4:11 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Jeden ze 64 domovů pro důchodce, které jsou v našem regionu, se může pochlubit raritou. Konkrétně jde o Domov pro seniory na ulici 28. října ve Frýdku-Místku. Vyrostla v něm totiž herna. Důchodci si tak mohou zahrát kulečník, golf nebo třeba mariáš u kvalitního stolku.

V AIKIDO Frýdek-Místek se učí dovednosti Steavena Segala

14. října 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Oddíl Aikida pro dospělé ve Frýdku-Místku navštěvuje asi dvacítka příznivců tohoto bojového umění. Schází se třikrát týdně v objektu místeckých kasáren a jak sami říkají, Aikido je vhodné úplně pro každého.

Naučná stezka Prašivá obsahuje 26 informačních tabulí

14. října 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Naučná stezka Prašivá je na světě. Nedávno ji otevřeli lídři obcí, kterými prochází. Jde o 26 naučných tabulí. Každá vesnice má minimálně jednu, která obsahuje historii obce. Na ostatních jsou další beskydské zajímavosti.

Obyvatelé Hnojníku a okolních obcí se dočkali nového hřiště

14. října 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Když si žáci ZŠ a MŠ v Hnojníku chtěli ještě relativně nedávno zacvičit venku, museli zamířit na dvůr, nebo do nějaké uličky. Dnes je ale všechno jinak. Skoro 350 dětí z Masarykovy školy má nové multifunkční hřiště. To ale bude sloužit i místním a přespolním.

Ondřejnická patnáctka podpořila výstavbu rozhledny na Skalce

12. října 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Ondřejnická patnáctka. Tak se jmenuje závod, který se zrodil v obci Pstruží na Frýdeckomístecku. Jeho cílem je nabídnout běžcům další kvalitní sportovní klání a hlavně podpořit výstavbu rozhledny na Skalce. Ta je vrcholem Ondřejníku a má 964 m.n.m.

Mezinárodní certifikát za šetrnost k životnímu prostředí pro Frýdek-Místek

8. října 2010 2:37 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Frýdecko-Místecká radnice dostala mezinárodní certifikát osvědčující, že se chová šetrně k životnímu prostředí. Frýdek-Místek je tak jediným statutárním městem v Moravskoslezském kraji, které něco podobného má.

Ve Smilovicích mají jablka, které jedl T.G. Masaryk

8. října 2010 2:35 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Ve Smilovicích mají jablka, která jedl prezident Tomáš Garrigue Masaryk. Zdejší zahrádkáři je představili na vůbec prvním ročníku výstavy Spolků obce Smilovice. V sále obecního úřadu se ale prezentovali i myslivci nebo třeba včelaři.

U dřevjanky U Zbuja řádili draci

8. října 2010 0:27 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Další kouzelné místo s nádhernými výhledy znají turisté a sportovci jako lokalitu Na bílém v obci Malenovice, kde stojí známá dřevjanka U Zbuja. Vede tady několik turistických tras a každou chvíli je zde nějaká akce. Tou poslední byla drakiáda.

O sraz historických motorek v obci Pstruží je zájem

7. října 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Motorkářské srazy nejsou pouze pro choppery, nebo sportovní motorky. V obci Pstruží si na své přijdou i majitelé starších kousků. Místní tady totiž uspořádali první ročník motosrazu. Na ten měli přijet hlavně majitelé jawy 350. Na zdejším parkovišti ale byla nakonec přehlídka motorek opravdu různorodá.  

110 let turistiky na Bílém kříži v Beskydech

6. října 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Bílý kříž. Pojem, který zná každý správný turista se nachází na pomezí Česka a Slovenska. A právě tady se sjeli zástupci Klubu českých turistů, ale hlavně samotní turisté, aby oslavili 110 let turistiky na Bílém kříži.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více