Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Děti z obcí Slezské brány napsaly knihu Křížem krážem s dědečkem a babičkou

1. října 2010 17:07 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Křížem krážem s dědečkem a babičkou. Tak se jmenuje nová kniha, kterou napsaly děti ze všech obcí Regionu Slezská brána. Na její tvorbě spolupracovaly s místními seniory. Ti se s nimi dělili o své znalosti i zážitky. Publikace je tak průvodcem každou z obcí. Všichni zúčastnění knihu pokřtili v tělocvičně v Řepištích.

Frýdecko-místecký filmový klub patří k nejlepším v republice

1. října 2010 15:07 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Frýdecko-místecký filmový klub patří podle Asociace českých filmových klubů k nejlepším v republice. V současnosti má přes 300 členů. Za rok promítne kolem stovky kvalitních snímků. Příznivci kinematografie se schází a sledují filmy v Nové scéně Vlast. Ta brzy přijde s novinkou. Má totiž nový digitální projektor. Jinými slovy: Ve Frýdku-Místku se budou promítat i 3D filmy.

Krmelínští zdolali K1 bez újmy na zdraví

1. října 2010 14:01 | Celý MS kraj | Michal Hulva

35 horolezců z Beskyd zdolalo K1. Navíc nikdo z nich neměl kyslíkovou bombu a přesto všichni přežili. Šlo totiž o obrovskou recesi, se kterou přišlo vedení Krmelína a Markrabství Lašského. Zdolávala se zmiňovaná K1, tedy jediný krmelínský kopec.

Tři kříže z Krásné vstaly z mrtvých

29. září 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Při toulkách beskydskou obcí Krásná člověk dnes narazí na několik nově opravených symbolů křesťanství. Křížů, které nedávno vysvětil biskup opavsko-ostravské diecéze.

Hrát na tři nástroje najednou? V Biorchestru žádný problém

29. září 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Říkají si Biorchestr, jsou dva - tedy bi, ale vydají za orchestr celý. Jen 30letý Aleš dokáže hrát minimálně na 2 hudební nástroje najednou. Svůj hudební styl označuje kapela jako trashfolk.

Ve Starém Městě otevřeli nový Obecní dům

24. září 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

V malé frýdecko-místecké obci Staré Město se mohou pochlubit něčím, co je běžné spíše pro vetší města. Luxusním obecním domem pro seniory a handicapované. Oficiálního otevření se dočkal nedávno.

Tématem 27. zasedání zastupitelstva Frýdku-Místku byla cena tepla

24. září 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Ve Frýdku-Místku nedávno proběhlo 27. zasedání zastupitelstva. Tématem byla cena tepla a teplé vody. Opozice kritizovala městkou společnost Distep, že chce cenu tepla zvýšit o třicet procent, než je celorepublikový průměr. Vedení města takové zdražování odmítá.

Beskydský voříšek 2010 ve Frýdlantě nad Ostravicí

23. září 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Jmenuje se Ruby. Má dva roky a je z útulku. To je Beskydský voříšek 2010. Titul fenka získala na letošním 5. ročníku soutěže psů bez papírů ve Frýdlantě nad Ostravicí.

ZŠ a MŠ ve Frýdku-Místku se i letos opravovaly ve velkém

16. září 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

I letos se některé děti nebo zaměstnanci škol z Frýdku-Místku nestačili divit, když se do nich vrátili po prázdninách. V mateřské školce Pohádka a Beruška mají novou jídelnu. Na 2. ZŠ stále roste obrovské hřiště. Jinde se zase zateplovalo, nebo se opravovala elektroinstalace.

Festival amatérských filmů Beskydský ještěr oslavil 30. narozeniny

16. září 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

V celé republice je jen hrstka amatérských filmových festivalů, která vznikla před desítkami let a stále žije. Mezi toto torzo patří i Beskydský ještěr. Ten letos oslavil v Nové scéně Vlast ve Frýdku-Místku třicátiny.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více