Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Na Eurocampu v Bílé byli mladí ze sedmi států

17. srpna 2010 19:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Zlepšit si znalost cizích jazyků, najít si nové kamarády a poznat zahraniční kulturu, to jsou hlavní cíle Eurocampu, který byl letos už poosmé. V Bílé-Mezivodí si ho užívala padesátka mladých lidí ze sedmi států.

Na letošním Beskydy sound ve Frýdku-Místku vystoupil i David Koller

16. srpna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

David Koller, Horkýže slíže, nebo třeba Vypsaná fixa, taková plejáda kapel byla na letošním 4. ročníku frýdecko-místeckého Beskydy sound. Akce proběhla jako už tradičně u víceúčelové haly a zahrála na ní více jak desítka kapel.

Nový hospic ve Frýdku-Místku nabídne hospicovou i zdravotní péči

13. srpna 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Jako obrovský úspěch hodnotí vedení Frýdku-Místku dlouho očekávaný hospic. Vyrostl nedaleko nemocnice a brzy nabídne hospicovou i zdravotní péči. Náklady na vybudování koplexu byly 106 milionů korun.

Cena tepla se ve Frýdku-Místku zvýší jen nepatrně

13. srpna 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Ve Frýdku-Místku se v posledních dnech hodně diskutuje o cenách tepla a teplé vody. Na posledním zastupitelstvu města zaznělo, že u cen tepla má být nárůst o 30 procent vyšší, než je celorepublikový průměr. To lídři města striktně odmítají. Má prý dojít pouze k drobnému zdražení. U teplé vody zase místní čeká větší komfort.

Unikátní muzeum v Metylovicích ukazuje kožedělnou výrobu

11. srpna 2010 1:17 | Celý MS kraj | Michal Hulva

V Metylovicích vyrostl republikový unikát. Nedávno tady otevřeli muzeum, které představuje něco, co žádná jiná obec nemá, historii kožedělné výroby, která vesnici proslavila nejen v Evropě, ale také ve světě.

Lidé lidem v Beskydech! Akce, která spojuje Čechy a Slováky

11. srpna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Lidé lidem v Beskydech, tak se jmenuje tradiční akce, která proběhla také letos nedaleko bývalých hranic se Slovenskem, v Klokočově. Česko-slovenští pořadatelé ji dělají hned z několika důvodů. Aby se lidé pobavili, ale také proto, aby připomněli, jak zbytečné jsou hranice mezi Českou a Slovenskou republikou.

Vůbec první in-line letní škola ve Frýdku-Místku pro děti

9. srpna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Rybičky, koloběžky, jízda dopředu, dozadu a padání, to všechno se naučila dvacítka dětí v in-line letní škole. Šlo o vůbec první podobnou výuku ve Frýdku-Místku. Ve dvou skupinách se na bruslích učily děti od 6 do 15 let.

Špičkoví jazzmani zahráli ve Frýdku-Místku na Jazzu ve městě

6. srpna 2010 1:05 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Špičkoví jazzmani opět ovládli Frýdek-Místek. Na náměstí Svobody proběhla totiž další akce Beskydského Veseléta, Jazz ve městě, přehlídka českých, ale i zahraničních špičkových jazzmanů a jejich umění.

Setkání obřích modelů v Místku Bahně už po desáté

6. srpna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Nad letištěm v Bahně u Frýdku-Místku kroužila po celý víkend letadla. Z dálky to vypadalo jako letecký den a teprve při bližším pohledu se dalo rozeznat, že jde o dokonalé modely letadel. Některé měly parametry téměř jako skutečné stroje. Opravdovou lahůdkou bylo sedmimetrové letadlo, které bylo jen o 20 procent menší než jeho originál.

Panské Nové Dvory se dočkaly obrovské investice

6. srpna 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Panské Nové Dvory se dočkaly obrovské investice do nové silnice i kanalizace. Vedení Frýdku-Místku se totiž rozhodlo dát prostor nové zástavbě a zatraktivnit život stávajícím obyvatelům.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více