Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Noční závody hasičů v Kozlovicích vyhrály hasičky z Ostravy

10. června 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Krásné ženy, krásní muži, noc, spousta vody a snahy zasáhnout terč v co nejkratším čase. Tak zhruba takto lze popsat atmosféru, která panuje na nočních pohárových soutěžích hasičů. V Kozlovicích se tato akce za pouhých sedm let proměnila v obrovské závody. Letos na ně přijela skoro padesátka družstev.

Valašský vojvoda z Kozlovic slavil čtyřicítku

9. června 2010 17:16 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Kdo chce, ať se staví. Vojvoda 40 slaví. S tímto heslem zvali členové souboru písní a tanců Valašský vojvoda milovníky folklóru do Kozlovic. V sále obecního úřadu proběhlo asi dvouhodinové vystoupení. A nechyběla tady ani výstava k historii souboru.

Letní kino? Zamiřte do Bašky nebo do Frýdku

9. června 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Příroda, čerstvý vzduch, v ruce víno nebo grog a výborný film. Tuto pohodovou atmosféru zná každý, kdo už byl v letním kině. Kromě putovního biografu bratří Čadíků abyste ho ale v našem regionu pohledali. V obci Baška se proto rozhodli začít letní kino provozovat. A s podobným nápadem přišli i Frýdeckomístečtí.

Vratimovská umělkyně ve své tvorbě zachycuje teplo domova

4. června 2010 3:39 | Celý MS kraj | Michal Hulva

A teď vám představíme paní umělkyni, která je členkou výtvarné skupiny Petra Bezruče v Ostravici. Od dětství pořád něco vyřezávala a dnes už vyrábí plastiky a šperky.

Pro malíře Antonína Kroču je malování drogou

3. června 2010 9:29 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Už jste někdy viděli dvacet tisíc obrazů na jediném místě? Mezi obcí Hukvaldy a Rychaltice se na něco podobného můžete podívat. Akademický malíř Antonín Kroča tady má galerii, ale i ateliér. V něm je skoro pořád. Tvorbu obrazů má totiž jako drogu, bez které nemůže být ani jeden den.

Večerní in-line bruslení ve Frýdku-Místku poprvé

3. června 2010 3:28 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Obrovský zájem a nadšení sklidilo vůbec první večerní in-line bruslení ve Frýdku-Místku. Závodilo se v maskách o dvoudenní zájezd. A trasa? Byla pro úplně každou věkovou skupinu. Vedla parkem, ale i po hlavních tazích.

Zajímavosti z voleb v Moravskoslezském kraji

31. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Jak se volilo v oblastech zasažených povodněmi a jak vypadaly uřícené tváře úplně posledních voličů?

Frýdecko-Místecká Devítka slaví třicet let

27. května 2010 0:56 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Jestli je ve Frýdku-Místku nějaká škola, která se prezentuje po celé republice, tak je to právě 9.ZŠ. Nasbírala už několik předních umístění za školní časopis Devítkoviny. Žáci tady ale nejsou zapálení pouze pro psaní, ale i pro vystupování. Své herecké výkony předvedli při oslavách 30 let od založení školy.  

Dům, byt a zahrada - veletrh ve Frýdku-Místku

27. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

80 stánků letošního třídenního veletrhu, zaměřeného na stavebnictví, bytové vybavení, vybavení pro dům, dílnu i zahradu navštívilo 5 a půl tisíce návštěvníků.

Fotbalové špičky hrály vzpomínkový zápas na Jaroslava Skybíka

26. května 2010 10:37 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Byl to správný, férový chlap a výborný fotbalista. Tak každý vzpomíná na výborného sportovce a bývalého předsedu TJ Řepiště Jaroslava Skybíka. Ten loni zemřel. Na jeho počest a podporu jeho rodiny si zahrály špičky mezi fotbalisty, ale dokonce i hudebníky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více