Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Obliba Frýdku-Místku roste

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Návštěvnost Beskydského informačního centra rok od roku roste. Pro tipy na výlet do Beskyd nebo za chloubami Frýdku-Místku loni přišlo přes 30 tisíc lidí.

Kendó zlepšuje morálku

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Naučí se úctě ke starším lidem, nepoužívat vulgarismy a zlepší si fyzickou kondici, to je hned několik důvodů, proč by prý rodič měl svou ratolest zapsat do bojového umění Kendó.

V obci Hnojník se riskují životy

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

V obci Hnojník na Frýdeckomístecku neustále bojují za bezpečnější silnici, vedení obce naposledy žádalo kraj o dotaci na měřiče rychlosti, peníze ale nedostalo.

Šestý ročník akce Den Země

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Výroba mýdel, batikování, drátování a celá řada soutěží. Tak vypadal letošní šestý ročník akce Den Země ve frýdeckomísteckých sadech Bedřicha Smetany. Smyslem oslavy je, zlepšit přístup lidí k životnímu prostředí.

Tah proti zlodějům na parkovištích

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Frýdeckomístečtí policisté udělali další tah v boji proti zlodějům na parkovištích, do rukou 16 žáků středních škol vložili karty, které řidiče upozorňovaly na velké riziko krádeží.

Slet čarodějnic v Dobraticích nemá konkurenci

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Slet čarodějnic v Dobraticích by jen těžko hledal po světě konkurenci. Ježibaby z šesti obcí se tady letos vůbec poprvé utkaly o putovní pohár.

Úspěšný žák Jaroslav Novotný

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Jaroslav Novotný dělá čest své škole, nedávno se umístil na druhém místě v zeměpisné olympiádě a nyní si brousí zuby na celorepublikové klání.

Ledničkové obydlí bezdomovců

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Bezdomovci z Frýdku-Místku často sbírají, nebo kradou různý velkoobjemový odpad. Prodejné části odnáší do sběrných surovin. Neprodejné komponenty používají na výstavbu provizorních domovů.

35. ročník Májových závodů

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Ve Frýdku-Místku proběhl 35. ročních Májových závodů. Atletický meeting má ve městě obrovskou tradici, navíc jde o vůbec první závody, které zahajují atletickou sezónu.

Kontroly a vážení kamiónů

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Důkladné kontroly kamiónů dopadly mnohlem lépe než v minulosti. Policisté z FM se zaměřili na přetížení, dodržování přestávek, technický stav kamiónů nebo na možné pašování drog.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více