Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

První trénink karvinských fotbalistů v mrazivém dni. O víkendu je čekají přípravné zápasy

9. ledna 2024 16:55 | Celý MS kraj | Monika Danková

Fotbalisté MFK Karviná odstartovali zimní přípravu. Už tento víkend je čekají dva přípravné zápasy. Do jarní části vstupují v nejvyšší soutěži ze 14. místa, čeká je i odložený zápas s Pardubicemi.

Koledníci Tříkrálové sbírky vyrazili do ulic

9. ledna 2024 16:39 | Karviná | Monika Danková

Až do 14. ledna budou lidé v ulicích města potkávat Tříkrálové koledníky. Přispět na dobrou věc můžete i letos do zapečetěných pokladniček nebo poslat finanční dar na speciální účet.

V kostele Povýšení svatého kříže v Karviné se konal Tříkrálový koncert Permoníku

9. ledna 2024 15:52 | Karviná | Monika Danková

V kostele Povýšení svatého kříže v Karviné-Fryštátě se konal Tříkrálový koncert tří vokálních sdružení. Přítomné posluchače potěšilo smíšené vokální sexteto Permoník, Sbor přátel zpěvu a jako host vystupoval sbor Žaves ze Šumperka.

Aktuálně z Karviné - Začíná svoz vánočních stromečků

6. ledna 2024 20:43 | Karviná | Monika Danková

V Karviné budou Technické služby Karviná od 8.ledna svážet vánoční stromky, které lidé nechají u kontejnerů na odpad.

Vánoční svátky a Silvestr v Karviné očima městských strážníků

6. ledna 2024 18:42 | Karviná | Monika Danková

Vánoční svátky i silvestrovské oslavy proběhly v Karviné v relativním klidu. Žádná mimořádná událost nezaměstnala ani městské strážníky. I tak měli práce dost s výtržníky, u některých museli použít i donucovací prostředky.

V karvinské porodnici se v loňském roce narodilo 627 dětí, více chlapců než děvčat

6. ledna 2024 16:01 | Karviná | Monika Danková

V karvinské porodnici se v loňském roce narodilo 627 dětí, více chlapců než děvčat. Na svět už v první dny letošního roku přišlo několik dětí, první z nich byla Helenka.

V Karviné obnovili školní ligu miniházené, prozatím se zapojily čtyři školy

6. ledna 2024 15:39 | Karviná | Monika Danková

Dívčí a ženský oddíl házené TJ Sokol Karviná obnovil po několika letech školní ligu miniházené. Jejím smyslem je přilákat děti ke sportu a vzbudit v nich zájem o kolektivní pohybové hry jako je právě házená.

Rekonstrukce pobočky knihovny v Karviné-Fryštátě finišuje, nově má i kamerový systém

5. ledna 2024 15:59 | Celý MS kraj | Monika Danková

Ve druhé polovině loňského roku začala v knihovně v Karviné-Fryštátě velká rekonstrukce. Práce pomalu finišují a na čtenáře čeká už zanedlouho nové vybavení a změna provozní dispozice stávajícího Střediska hudby a umění. Některé novinky zavádí i Středisko polské literatury.

Konec roku očima karvinských městských strážníků

4. ledna 2024 16:42 | Celý MS kraj | Monika Danková

Vánoční svátky i silvestrovské oslavy proběhly v Karviné v relativním klidu. Žádná mimořádná událost nezaměstnala ani městské strážníky. I tak měli práce dost s výtržníky, u některých museli použít i donucovací prostředky.

V Karviné obnovili školní ligu miniházené, hrát se bude až do konce školního roku

3. ledna 2024 15:39 | Celý MS kraj | Monika Danková

Dívčí a ženský oddíl házené Tělovýchovné jednoty Sokol Karviná obnovil po několika letech školní ligu miniházené. Jejím smyslem je přilákat děti ke sportu a vzbudit v nich zájem o kolektivní pohybové hry jako je právě házená.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více