Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Novorozenecké oddělení rájecké nemocnice se může pyšnit certifikátem Baby friendly

18. května 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Novorozenecké oddělení karvinské rájecké nemocnice získalo certifikát Baby friendly. Co všechno získání tohoto certifikátu obnášelo a co pro nemocnici znamená, jsme pro vás zjišťovali s naší kamerou.

V Karviné skládali slavnostní slib noví hasiči

13. května 2011 5:42 | Karviná | Monika Danková

Svátek svatého Floriána, ochránce všech hasičů, oslavili hasiči Moravskoslezského kraje v Karviné. Slavnostní událost se konala před fryštátským zámkem.

V parku Boženy Němcové v Karviné se konalo zábavné odpoledne pro děti

13. května 2011 3:29 | Karviná | Monika Danková

V sobotu 7. května se v parku Boženy Němcové uskutečnil zábavný den pro děti a mládež, který pro ně připravil klub mladých Filadelfia ve spolupráci s nízkoprahovým zařízením Fontána.

Karvinská Vagónka půjde k zemi, místo ní vznikne průmyslová zóna

13. května 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinští zastupitelé schválili plán města na přeměnu lokality Vagónka v Karviné-Hranicích na průmyslovou zónu. Domy, ve kterých v současné době žijí sociálně slabší občané, budou zdemolovány.

Dobrovolní hasiči z Karvinska darovali krev

12. května 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Desítky dobrovolných hasičů z celého Karvinska hromadně darovaly krev. Nejaktivnější byla skupina ze sousední Stonavy.

Představujeme vám nejlepší zpěváky 5. ročníku soutěže Karvinský talent

11. května 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Letos se do soutěže hlásil rekordní počet dětí, celkem 153. Do finále jich postoupilo jen pětadvacet. ší zpěváci obdrželi krásné a hodnotné ceny, vítězce čtvrté kategorie udělal radost nový mobil, který do soutěže věnovala karvinská radnice.

Policisté a hasiči uspořádali 1. ročník turnaje v hokejbalu

10. května 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Na zimním stadionu v Karviné se konal 1. ročník Karvinského hokejbalového poháru Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Kromě hasičů se turnaje zúčastnili i policisté ze severní Moravy a středních Čech.

Na mladé zdravotníky z Karvinska čekaly v okresním kole těžké úkoly

10. května 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

V zahradách u MŠ na Čajkovského ulici v Karviné se konalo okresní kolo hlídek mladých zdravotníků. Čekaly na ně nelehké úkoly, které měly prověřit jejich schopnosti. Ti nejlepší zdravotníci pak postoupili do krajského kola.

Spinningový maraton v Karviné vedli nejlepší instruktoři ČR

9. května 2011 6:12 | Karviná | Monika Danková

V Karviné se uskutečnil třetí ročník velkého spinningového maratonu. Zúčastnili se ho nadšenci nejen z blízkého okolí, ale i z Čech a Slovenska.

Karviná si připomněla konec druhé světové války

8. května 2011 5:56 | Karviná | Monika Danková

U památníku osvobození si přesně v den výročí osvobození 3. května připomněla Karviná konec druhé světové války.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více