Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Provoz v rájecké nemocnici zůstává stejný

2. března 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Provoz na všech odděleních v Nemocnici s poliklinikou v Karviné-Ráji zůstane od 1. března zachován, všichni lékaři stáhli své výpovědi zpět, což je jistě dobrá zpráva pro všechny občany města.

V Karviné bude od 7. března probíhat sčítání obyvatel

2. března 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

V těchto dnech dostávají všichni obyvatelé Karviné do svých schránek základní informace týkající se blížícího sčítání lidu, domů a bytů, které provádí Český statistický úřad. Roznáška sčítacích formulářů se uskuteční ve dnech 7. až 25. března.

V Karviné probíhají školní kola ČEZ Street Hockey

1. března 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

TV Polar se byla s kamerou podívat na finále školního kola turnaje ČEZ Street Hockey, který pro žáky Základních škol Moravskoslezského, Olomouckého kraje a Vsetínska pomáhá organizovat. V tělocvičně Základní a MŠ Prameny se konalo školní kolo

Na konci ledna bylo v evidenci karvinského úřadu práce 21 078 uchazečů

28. února 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Statistické tabulky úřadu práce oznámily k poslednímu lednovému dni mírné zvýšení nezaměstnanosti. V celém okrese bylo na konci ledna evidováno 21 078 uchazečů, což je o 138 lidí více než bylo v prosinci.

U Pokroku v Karviné-Ráji se staví protihluková konstrukce

25. února 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Na výpadovce na Český Těšín, v blízkosti zástavby zvané Pokrok se v těchto dnech pracuje na vybudování protihlukové zástavby a revitalizace zeleně. Práce jsou nutné vzhledem k tomu, že se blíží uzavření mostu na Ostravu a provoz kolem Pokroku bude mnohonásobně větší.

Průjezd mostem na Ostravu bude od 1. března na semafory

25. února 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Od 1. března bude provoz na opravovaném mostu přes řeku Olši na Ostravu výrazně omezen. Řidiči budou moci projíždět pouze v jednom jízdním pruhu obousměrně střídavě na semafor. K úplnému uzavření mostu dojde 1. května.

MC Sluníčko otevírá miniškoličku, kde vám pohlídají děti

23. února 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Od února letošního roku mohou rodiče dětí od 3 let využít pro zajištění hlídání program miniškoličky, který bude realizován ve 3 mateřských centrech v MS kraji - V Ostravě, Havířově a také v Karviné, v Mateřském centru Sluníčko.

Hokejoví veteráni uspořádali memoriál na počest Martina Václavíka

23. února 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Vzpomínkový memoriál na ledě uspořádali karvinští hokejoví veteráni na počest svého kamaráda, hokejisty Martina Václavíka, který před necelým rokem tragicky zahynul.  

Pečovatelská služba má v Karviné dlouholetou tradici

22. února 2011 9:59 | Karviná | Monika Danková

Pečovatelská služba v Karviné má svou dolouholetou tradici, začala fungovat v 70. letech minulého století. Jde o jednu z největších sociálních služeb a je velmi významně podporovaná městem.

Na karvinské strážníky vytáhl agresor kuchyňský nůž

22. února 2011 0:00 | Karviná | Monika Danková

Hlídka městské policie byla přivolána do hostelu Kaktus v Karviné-Novém Městě kvůli výtržnostem a napadání spolubydlících jedním z ubytovaných. Poté, co strážníci dorazili na místo a vyzvali muže k opuštění místnosti a předložení svých dokladů, odehrála se velmi nebezepčná situace.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více