Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Stavba nových Lodiček v Karviné oficiálně skončila

14. října 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Areál nových Lodiček v Parku Boženy Němcové za 28 miliónů korun otevřel v pondělí, 11. října, primátor Karviné, Tomáš Hanzel. Stavba tedy oficiálně skončila a areál bude přístupný veřejnosti. Už v příštím roce nový areál ožije koncerty a dostane se i na lodičky samotné.

Karviná skončila v soutěži Plave celé město druhá

12. října 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

1. ročník plavecké soutěže měst pod názvem Plave celé město byl pro Karvinou velmi úspěšný. Díky účasti 530 plavců se podařilo do hodnocení získat 7355 bodů a díky tomu se Karviná v pořadí měst nad 50.000 obyvatel umístila na krásném druhém místě. Nejstarším plavcem byl 80 tiletý Leoš Wolf a nejrychlejším plavcem Richard Jusku s časem 0:59.

Komunální volby 2010 Karviná: Jak a kde správně volit

12. října 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Pro občany Karviné je v této chvíli již připraveno 63 volebních míst. Voliči z volebního okrsku Karviná-Fryštát jsou rozděleni do dvou nových okrsků - okrsek 1 a okrsek 63.  

Karvinská knihovna má nové čtenáře

12. října 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Dva ozbrojení rytíři a krásná Paní z pohádky přišli za karvinskými čtenáři, aby je nejen rozesmáli svým vystoupením, ale aby jim ukázali, že v knížkách se schovávají nejen pohádkové bytosti či příběhy zvířátek, ale i moudrost, fantazie a obrovská zásoba slov.

Představujeme strany a hnutí kandidující v Karviné

11. října 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Lídři, kandidáti a zmocněnci dvanácti kandidujících stran v Karviné Vás pozvou k volbám a představí Vám ve stručnosti základní myšlenku svého programu.

Nenechávejte výměnu řidičáků na poslední chvíli!

8. října 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Držitelé řidičáků by si měli zkontrolovat datum jejich vydání. Do konce roku má povinnost vyměnit doklad za nový ten, kdo má řidičský průkaz vydaný od roku 1994 do posledního prosince roku 2000.

Střední škola techniky a služeb slavila šedesáté narozeniny

8. října 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Střední škola techniky a služeb slavila šedesáté narozeniny. Velkolepá oslava byla rozdělena dokonce do dvou dnů. Nejdříve pro všechny bývalé absolventy i zaměstnance školy a veřejnost uspořádalo vedení den otevřených dveří a o týden později se konala i slavnostní akademie v kulturním domě.

Pozvánka na Karvinský kramflek

5. října 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

V neděli 10. října se od dvou hodin koná v Romském centru taneční zábava nazvaná Karvinský kramflek. Jde o soutěž v tanci pro zdravotně postižené občany žijící v Karviné a okolí. Letos se koná již devátý ročník a organizace této taneční zábavy se zhostil Dům v Aleji. Pokud se chcete přijít pobavit, máte možnost i vy.

Karvinský magistrát pořádá pro seniory užitečné besedy

5. října 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Že jsou senioři snadným terčem zlodějíčků a podvodníků, je známá věc. V Karviné se této věkové skupině lidí snaží karvinská radnice věnovat maximálně. Pořádá pro ně různé preventivní akce nebo přednášky o bezpečnosti. Nedávno se senioři setkali například se strážníky a zástupci odboru dopravy.

Na Třídě Osvobození v Karviné se dokončuje cyklostezka a opravuje cesta

5. října 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

V Karviné-Novém Městě na třídě Osvobození směrem od hlavní křižovatky k úřadu práce je několik dní omezená doprava. Auta mohou projíždět touto ulicí jednosměrně pouze v jednom pruhu. Důvodem je pokládka asfaltového koberce, oprava chodníků a dokončení nové cyklostezky.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více