Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Karviná otevřela sedmou zahradu školky pro veřejnost

21. září 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

V Karviné byla otevřena sedmá zahrada u mateřské školky. Rodiče s dětmi budou moci od jara využívat zahradu sloučené Základní a mateřské školky Prameny. Město takto už třetím rokem řeší nedostatek volných hracích míst ve městě.

Karvinský "Dům hrůzy" prošel důkladnou kontrolou v rámci Nulové tolerance

21. září 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Nulová tolerance v Karviné již rok zaměstnává strážníky, policii, hygienu i odbor sociálně-právní ochrany dětí karvinského magistrátu. Boj proti nepřizpůsobivým občanům není lehký. Tentokrát se všechny zainteresované složky vydaly do jedenáctipatrového domu zvaného "Dům hrůzy". Najednou bylo zkontrolováno 128 bytů.

Karvinskou radnici i fryštátský zámek navštívily přes víkend stovky lidí

21. září 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Uplynulý víkend otevřel dveře karvinských historických památek. Konaly se totiž tradiční Dny evropského kulturního dědictví. Historické památky v centru města navštívily o víkendu stovky lidí. Prohlédnout si mohli například fryštátský zámek nebo radnici.

Proběhlo poslední zasedání zastupitelstva Karviné

20. září 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Zastupitelé Karviné schválili na svém posledním zasedání finanční dar pro obě karvinské nemocnice ve výši 761 tisíc korun. Přes půl milionu dostane rájecká nemocnice na 9 nových přístrojů pro internu, chirurgii, plicní, dětské nebo gynekologické oddělení. Hornická nemocnice si za zbývajících dvě stě tisíc korun zakoupí 9 speciálních vozíků pro přepravu pacientů.

Policisté dopadli sériového lupiče, přepadával po celém Karvinsku

18. září 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Záběrech z bezpečnostních kamer usvědčily dvacetiletého Poláka, který do České republiky chodil loupit. Své štěstí nejdříve zkoušel na bezbranných lidech na ulici. Přepadl osamělou ženu nebo starce na parkovišti.

Dny otevřených dveří ve středisku volného času Juventus

17. září 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Pestrá paleta nejrůznějších kroužků čekala na rodiče a jejich děti v Krajském středisku volného času Juventus v rámci dvou dnů otevřených dveří.

Město Karviná pořádá tradiční koncert pro seniory

17. září 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Město Karviná pořádá tradičně koncerty pro seniory. Letos je připraven koncert Evy a Vaška. O vstupenky byl obrovský zájem.

Průmyslová zóna Nové Pole v Karviné se rozšiřuje

15. září 2010 8:52 | Karviná | Monika Danková

I přes ekonomickou krizi, která zasáhla Českou republiku, se podařilo některým významným firmám na Karvinsku rozšířit svou výrobu. V současné době se například v karvinské průmyslové zóně Nové Pole staví dvě nové výrobní haly.

KHN otevřela nové lůžkové oddělení chirurgie páteře

15. září 2010 8:05 | Karviná | Monika Danková

Karvinská hornická nemocnice dokončila v těchto dnech jednu se svých náročných rekonstrukcí. Ve 4. patře vybudovala samostatné lůžkové oddělení chirurgie páteře. Toto lůžkové oddělení chirurgie páteře v KHN je jediné v Moravskoslezském kraji. Další je až v Brně.

Knižní jarmark v Karviné láká všechny generace

15. září 2010 0:03 | Karviná | Monika Danková

Knižní jarmark má v Karviné dlouholetou tradici. Každoročně si cestu ke knížkám najdou stovky lidí od nejmladších školáků až po seniory. Zástupci města zahájili jarmark v prostoru Oddělení hudby a umění pobočky Regionální knihovny v Karviné-Fryštátě. Nabídka a samotný prodej pak probíhal jako vždy na Masarykově náměstí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více