Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Na Karvinsku ve volbách do PSP ČR zvítězila ČSSD

31. května 2010 15:00 | Karviná | Monika Danková

Stejně jako jinde v republice se v pátek ve dvě hodiny otevřely v Karviné volební místnosti. Lidé rozhodovali o složení Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. V Karviné fungovalo 62 stálých volebních okrsků. Dostupnost volebních místností byla zajištěna i pro obyvatele městských částí, které v minulém týdnu postihla povodeň.    

V Karviné se bude pro školní děti vařit i bezlepkově

31. května 2010 1:11 | Karviná | Monika Danková

V Karviné pracuje vedení města na tom, aby se ve školách začalo provozovat i bezlepkové stravování pro děti. Projekt, který je v naší republice ojedinělý, by měl odstartovat od nového školního roku.

Nejlepší žáky Karviné pozvala radnice na bobovou dráhu

28. května 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Nejlepší žáci karvinských základních škol se dočkali odměny. Za svou píli a úspěchy je karvinská radnice pozvala na malý výlet. Místo vyučování tak strávili tito výjimeční školáci dopoledne jízdou na bobové dráze v Mostech u Jablunkova.

Metalová sobota pomohla dětem z domova Srdce

28. května 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

V karvinském Hard Café se opět po roce konala Metalová sobota a v klubu se sešli fanoušci tvrdší muziky, aby svou účastí na koncertě podpořili karvinský dětský domov Srdce.

Lázeňská sezóna v Karviné začala Otevíráním pramenů

25. května 2010 0:19 | Karviná | Monika Danková

Lázeňská sezóna v Karviné začala tradičním Otevíráním pramenů. I letos se této slavnostní chvíle ujali zástupci vedení města, lázní a církve. Všichni popřáli sezóně, aby byla stejně vydařená, jako ty předchozí a aby se v Karviné cítili lázeňští hosté dobře.

Primátor města Karviné převzal finanční dar pro zatopené Karvinsko

25. května 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Povodňové škody ještě nejsou sečteny, ale do postižených oblastí už míří hmotné i finanční dary, které mají vyplaveným pomoci. Nejpostiženější Karviná, Bohumín a Frýdek Místek tak už mohou například disponovat celkem miliónem a půl od sociální demokracie.

Informace pro řidiče o průjezdnosti silnic z Karviné

25. května 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Koncem minulého týdne začali silničáři s opravou podemleté cesty z Karviné na Český Těšín tak, aby tudy mohli řidiči projet již tento týden. V místě propadu vozovky se ale bude jezdit pouze kyvadlovým způsobem.

Premiér Jan Fischer si prohlédl zatopené části Karvinska

25. května 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Premiér Jan Fischer si o víkendu společně s hejtmanem kraje a primátorem města prohlédl povodněmi postižené části Karvinska a setkal se tu i s předsedou Evropského parlamentu Jerzym Buzkem.

V Karviné uklízejí hasiči, vojáci i zaměstnanci školy

25. května 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Hasiči na Karvinsku denně odčerpávají hektolitry vody pomocí obrovských čerpadel, které do Karviné přivezly hasičské sbory ze středních a jižních Čech. Vojáci uklízejí naplaveniny z břehů řeky a pracovníci Českého červeného kříže denně nabízejí materiální pomoc.

V karvinském kostele byly objeveny vzácné středověké fresky

24. května 2010 2:18 | Karviná | Monika Danková

Při přípravě na malování v kostele Povýšení svatého Kříže ve Fryštátě byly v gotické křestní kapli kostela nalezeny fragmenty vzácných starých fresek. Nejstarší mohou být ze začátku 15. století.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více