Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Karvinští basketbalisté zakončili úspěšnou sezónu

21. června 2010 7:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinští basketbalisté oficiálně zakončili basketbalovou sezónu. Letošní rok byl pro sportovce velmi úspěšný, podařilo se jim obhájit titul mistrů republiky v kategorii U20. Kromě toho se týmu podařila ještě jedna úžasná věc. Od příští sezóny budou hrát basketbalisté druhou ligu mužů.

Den s policií v Karviné ukázal práci státních i městských policistů

21. června 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Na karvinském náměstí T.G. Masaryka proběhl v pátek, 18. června, už tradiční Den s policií. Letos se na akci podílela také karvinská Městská policie. Kromě služebních vozidel byly lidem k dispozici také stánky plné nejrůznější policejní techniky a ukázek.

Fotbalový den v Karviné dopadl na výbornou

19. června 2010 0:56 | Karviná | Monika Danková

Minulý víkend se na kovonském hřišti městského fotbalového klubu konal druhý ročník akce nazvané Fotbalový den. Lidé, kteří nedali přednost koupání či jinému programu, si tady přišli na své. Kromě turnaje partnerů fotbalového klubu byl pro diváky připraven bohatý doprovodný program.

Přijímací zkoušky na Obchodně-podnikatelské fakultě v Karviné

18. června 2010 10:11 | Karviná | Monika Danková

V těchto dnech na mnohých vysokých školách probíhají přijímací zkoušky z testu studijních předpokladů. Nejinak tomu bylo i na Ochodně-podnikatelské fakultě v Karviné.

Karvinští školáci jeli do zahraničí zadarmo

18. června 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Nedávno se ze zahraničního pobytu vrátili žáci šestých až devátých tříd karvinských škol. Do anglicky a německy mluvících zemí vyjeli díky projektu, na který získala karvinská radnice 25milionovou dotaci z Evropské unie.

Záchranáři hráli v Karviné hokejbal

15. června 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

V Karviné se poprvé v historii konal hokejbalový turnaj integrovaného záchranného systému. Do města přijeli hasiči z Kladna, z Ostravy, zúčastnilo se domácí družstvo Karviné a hráli i zástupci Policie ČR.

Karvinská radnice ocenila dárce krve

15. června 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Vedení Karviné ocenilo v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov další dárce krve. Tentokrát čestné uznání primátora města Karviné Tomáše Hanzla za získání Zlatého kříže III. třídy, který se uděluje za 80 odběrů získalo 19 dárců.

Festival Karviná 2010 již tento pátek a sobotu:18.-19.6.2010

14. června 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

V pátek a sobotu, 18. a 19. 6., Karviná opět ožije. Znovu po roce si Karviňáci mohou dopřát dvoudenní hudební maratón na čtyřech místech ve městě. Blíží se totiž Festival Karviná 2010.

Karvinské koupaliště je připraveno na letošní sezónu

12. června 2010 3:33 | Karviná | Monika Danková

Karvinské koupaliště je připraveno. Oproti předchozím létům se začátek sezóny posunul, a to až na tuto sobotu 12. června od 9 hodin kvůli povodním a zprovoznění modernější techniky a přípojky k bazénům.

Řezbářský plenér Darkovská lípa v Karviné stále žije

11. června 2010 5:26 | Karviná | Monika Danková

Vzpomínáte na krásný řezbářský plenér Darkovská lípa? Konal se každoročně v areálu lázní Darkov a lidé mohli na vlastní oči nahlížet přímo pod ruce řezbářů. Dobrá zpráva je, že plenér stále žije. Letos byl ale přesunut na trochu nezvyklé místo - přímo před hasičskou zbrojnici. I tam si ho ale návštěvníci našli.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více