Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Nadšenci deskových her z Karviné pořádali turnaj

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Ne všichni mladí lidé dávají přednost počítačovým hrám. Volný čas tráví hraním klasických deskových her. A i když to nejsou hry typu Člověče, nezlob se, mají stejný cíl. Stmelit a pobavit přátele u jednoho stolu.

Karvinská průmyslová zóna na Novém Poli odolává krizi

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Navzdory globální ekonomické krizi, která drtí mnohé firmy a podniky v naší zemi, je na tom průmyslová zóna Nové pole výborně. V celostátním žebříčku je dokonce Karviná vedena na špici s nejnižším nárůstem nezaměstnanosti za uplynulý rok.

V Hornické nemocnici byl uveden do provozu již třetí operační sál

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Koncem minulého týdne byl slavnostně uveden do provozu v pořadí už třetí operační sál karvinské Hornické nemocnice. O jeho výstavbě se rozhodlo již v průběhu minulého roku kvůli zvýšenému nárůstu operací.

Odvážnému muži poděkoval za statečnost primátor Karviné

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Odvážnému třiadvacetiletému Juraji Longauerovi osobně poděkoval za statečnost primátor města, Tomáš Hanzel. Nezaměstnaný otec dvou malých dětí zastavil zloděje, který přepadl sedmdesátiletou paní, Andělu Řehákovou.

Také myslivci na Karvinsku mají kvůli mrazům napilno

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Myslivci teď mají napilno. Denně musejí chodit přikrmovat zvěř, kterou kombinace enormní sněhové nadílky a mrazů ohrožuje na životech.

Ovzduší na Karvinsku je nejhorší za poslední roky

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Na Karvinsku dýchají lidé nejhorší ovzduší za posledních pár let. Kvůli typickému inverznímu počasí jsou povolené koncentrace polétavého prachu na některých místech překročeny až několikanásobně. Bohužel, odpovědnost za špatný vzduch nesou i někteří domkaři.

Kdo hledá, asi něco ztratil aneb karvinské ztráty a nálezy

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Agenda ztrát a nálezů v budově karvinského magistrátu patří k velmi neobvyklým místům. Na své majitele tam totiž čeká mnoho věcí, od klíčů a peněženek až po jízdní kola.

Primátor Karviné kritizuje stažení návrhu na kontrolu lokálních topenišť

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Primátor Karviné, Tomáš Hanzel, odeslal premiérovi Janu Fischerovi a ministrům Vlády ČR otevřený dopis. Kritizuje v něm vládu za to, že smetla ze stolu návrh Moravskoslezského kraje na kontrolu lokálních topenišť. Stav ovzduší na Karvinsku a okolí je v posledních dnech kritický a připravovaný zákon by umožnil obcím kontrolovat spalování odpadů domkaři.

Setkání dobrovolníků z problémových lokalit s městskou policií

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Vedení Městské policie v Karviné pozvalo na svou služebnu všechny dobrovolníky, kteří se rozhodli pomáhat v boji proti nepřizpůsobivým občanům. Do projektu Nulová tolerance se tak zapojilo přibližně 30 obyvatel Karviné.

Do Lázní Darkov přijela řada špičkových lékařů

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Do karvinských Lázní Darkov se sjelo několik stovek špičkových lékařů nejen z České republiky, ale i ze Švýcarska nebo Slovenska, aby společně projednali prevenci vážných komplikací po operaci kloubů a páteře.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více