Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Rájecká nemocnice koupila nové sanitky

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji zakoupila ze svého rozpočtu šest nových sanitek v hodnotě šesti milionů korun. Sloužit budou k převozu raněných, nemocných a rodiček nejen v Karviné a přilehlých městech, ale i k dálkové přepravě například do pražských či brněnských nemocnic.

Pozvánka na jarmark a něco navíc

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Již tuto stříbrnou neděli, 13. prosince, začne na karvinském náměstí pravý vánoční jarmark. Ten potrvá až do 20. prosince.

Fotbalisté v přestrojení navštívili jesle

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

I fotbalisté MFK OKD Karviná vyměnili dresy a kopačky za kostým Mikuláše a andělů. S balíčky sladkostí pak vyrazili za dětmi do jesliček. A i když čerta s sebou nevzali, sem tam nějaká slzička přeci jen ukápla.

Mikuláš obdaroval děti z pěstounských rodin

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Za dětmi z pěstounských rodin z Karviné přišel Mikuláš. Letos trochu netradičně. Dětem ho totiž přičaroval samotný kouzelník.

Vánoční strom na náměstí již svítí

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Na Masarykovo náměstí v Karviné po roce opět začaly Vánoce tradičním rozsvěcením krásného vánočního stromu. Slavnostní událost si nenechaly ujít stovky lidí.

Senioři v Novém domově pekli cukroví

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Vánoční přípravy jsou v plném proudu a do pečení cukroví se pustili i senioři z Nového domova v Karviné.

Rozpočet na rok 2010

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Zastupitelé města schválili na svém posledním zasedání rozpočet na příští rok. Je opět o něco vyšší než v minulých letech, a to díky plánovaným investicím s podílem evropských a státních dotací. Počítá se i s příjmy z prodeje městských bytů.

Vyšetření zraku dětí v mateřských školách

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Dětem z karvinských mateřských školek byl hromadně vyšetřen zrak speciální kamerou v rámci projektu nazvaném - „Koukají na nás správně?"

Základní škola U Lesa má zateplenou fasádu

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Jednu z nejnákladnějších rekonstrukcí letošního roku má zdárně za sebou karvinská Základní škola U Lesa. Náklady na její opravy a zateplení se vyšplhaly na devatenáct milionů korun. Většinu peněz zaplatil stát.

ZŠ Slovenská upořádala vánoční jarmark

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Základní škola Slovenská v Karviné-Hranicích uspořádala svůj historicky první vánoční jarmark. Děti z celé školy připravily pro návštěvníky bohatý prodejní sortiment vánočních ozdob z různých materiálů.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více