Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Aktuálně z Karviné - Pozvánky na Latino Party, Hornické slavnosti 2023 a utkání házené

29. srpna 2023 16:05 | Karviná | Monika Danková

Milovníci latinsko-americké hudby jsou zváni tuto sobotu na Lodičky, kde se uskuteční Latino party. V sobotu se také konají tradiční Hornické slavnosti. Fanoušci házené jsou zváni na první domácí zápas nové sezony.

Proměna vstupního vestibulu házenkářské haly v Karviné se povedla na jedničku

29. srpna 2023 15:54 | Karviná | Monika Danková

Karviná přes prázdniny zrekonstruovala vstupní prostory v házenkářské hale. Nově jsou hned při vstupu turnikety, design prostoru je v barvách klubu. Nechybí historické fotografie i vitrína s nejcennějšími poháry, které klub získal.

Začala rekonstrukce silnice Frýdecká v Českém Těšíně

29. srpna 2023 13:54 | Celý MS kraj | Monika Danková

V Českém Těšíně začala rekonstrukce a modernizace silnice II/648. Jedná se o komunikaci v ulici Frýdecká, silnice propojuje Horní a Dolní Žukov s centrem Českého Těšína. Silnici opraví Moravskoslezský kraj s využitím evropských dotací.

POHO Den na Karvinském moři se vydařil, zábavu na pláži si užili lidé z širokého okolí

28. srpna 2023 14:26 | Celý MS kraj | Monika Danková

Už potřetí měli lidé možnost zažít POHO Den plný aktivit, zábavy a kulturního vyžití. Organizátoři pro letošní ročník vybrali Karvinské moře, lokalitu, která prošla velkou proměnou a stala se oblíbeným místem ke trávení volného času.

V Karviné připravují nové učebny v rámci letních rekonstrukcí škol

24. srpna 2023 16:09 | Celý MS kraj | Monika Danková

Zatímco si školáci a předškoláci užívali prázdniny, školy a školy procházely nezbytnými opravami a vylepšováním. V Karviné se do oprav investovalo 25 milionů korun. V novém školním roce si budou žáci užívat nové šatny, sociální zařízení nebo nově vybavené učebny.

Vstupní vestibul házenkářské haly v Karviné prošel proměnou, fanoušci jsou nadšení

23. srpna 2023 15:54 | Celý MS kraj | Monika Danková

Karviná přes prázdniny zrekonstruovala vstupní prostory v házenkářské hale. Nově jsou hned při vstupu turnikety, design prostoru je v barvách klubu. Nechybí historické fotografie i vitrína s nejcennějšími poháry, které klub získal.

HCB Karviná bude útočit opět na přední příčky, tým posílil Srb Dušan Živanov

22. srpna 2023 16:55 | Karviná | Monika Danková

Na tiskové konferenci karvinských extraligových házenkářů představilo novinářům vedení klubu nové posily týmu. Do hry by se znovu rád zapojil i špičkový střelec Dominik Solák, který se zotavuje po zranění z předešlé sezony.

Strážníci v Karviné řeší opilé bezdomovce, apelují na lidi, ať jim nedávají peníze

22. srpna 2023 15:46 | Karviná | Monika Danková

Sociální cítění občanů Karviné s bezdomovci, kteří posedávají u obchodních domů, má i negativní dopad. Za peníze, které od lidé dostávají, se opíjejí a přidělávají práci strážníkům.

ŘSD zprovoznilo druhou část stavby silnice I/68 Třanovice–Nebory

22. srpna 2023 14:46 | Celý MS kraj | Monika Danková

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo a otevřelo druhou část stavby silnice I/68 Třanovice–Nebory. Prozatím se v tomto úseku jezdilo v omezením režimu, jen ve dvou pruzích ze čtyř.

Nenechte si ujít rockový festival Karviná rocks!

22. srpna 2023 12:34 | Karviná | Monika Danková

Milovníci rockové muziky jsou zváni na tradiční festival nazvaný Karviná Rocks!

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více