Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Večerní město patřilo inline bruslařům, kroužili ulicemi za plného provozu

31. srpna 2019 8:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Večerní vyjížďky inline bruslařů patří už tradičně k novojičínskému létu. Pohodové jízdy ulicemi města také letos absolvovaly desítky sportovních nadšenců. Ta poslední se pojede ještě počátkem září.

Z jejího vyprávění se vám zatají dech. Válečná veteránka Dana Milatová oslavila 90. narozeniny

30. srpna 2019 11:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Válečných veteránů 2. světové války ubývá. Jedním z posledních na Novojičínsku je žena - Dana Milatová. Ve 14 letech se zapojila do odboje, později na protest proti režimu odevzdala legitimaci KSČ. V těchto dnech oslavila 90. narozeniny.

"Nastoupil do nového vlaku, stačí jen řídit." Novojičínská radnice má nového tajemníka

30. srpna 2019 8:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Radnice má od poloviny srpna nového tajemníka. S nadsázkou řečeno “úředník všech úředníků” tu velí téměř dvěma stovkám zaměstnanců a sleduje také soulad požadavků samosprávy a státní správy.

Přihlaste se do kurzů v NJ, naučí vás šít na stroji, cizí jazyky nebo znakovou řeč

29. srpna 2019 20:59 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městské kulturní středisko připravilo pro novou sezonu 2019/2020 nabídku 13 různorodých kurzů. Zájemci z řad dospělých se mohou učit pěti cizím jazykům a mohou ovládnout i znakovou řeč. Vítání jsou pokročilí i začátečníci. Pokračovat budou také zavedené lekce tchaj-ťi, fotografování, kurz hry na kytaru a dramaticko-hudebně-literární klub s názvem “Něco to bude”, který je určen spíše dětem a mládeži.

Jste originální? Tak vyrobte klobouk a soutěžte s ním v Novém Jičíně

29. srpna 2019 11:43 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín vyhlásil soutěž o nejoriginálnější klobouk letošní Slavnosti města. Ta se bude konat 6. a 7. září. Vlastnoručně vyrobené modely budou lidé prezentovat během hlavního programu.

Slabý zájem o čipování psů na Novojičínsku. Pozor, brzy bude povinné

29. srpna 2019 7:56 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Od ledna příštího roku musí mít všichni psi v České republice čip. Nařizuje to novela veterinárního zákona. Například na Novojičínsku je ale dle informací veterinářů dosud označen jen asi každý dvacátý pes.

Jak vypadá duše krásných Beskyd? Ve svých knihách ji zachytil Petr Andrle

28. srpna 2019 12:12 | Čeladná | Petra Dorazilová

Publicista Petr Andrle se do Beskyd, do Čeladné, přestěhoval z Jeseníků v roce 2008. Zdejší kraj, který pro něj byl z počátku zcela neznámý, mu učaroval natolik, že jej inspiroval k vydání celkem 23 vlastivědných publikací.

Hráči z Nového Jičína na týmovém MS v Estonsku, český discgolf zažil obrovský úspěch

28. srpna 2019 11:36 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Discgolfisté z Nového Jičína se prosadili v české reprezentaci a zúčastnili se mistrovství světa v Estonsku. V rámci týmové soutěže skončili na skvělém 5. místě.

Pátrání po dřevěné relikvii v Novém Jičíně. Letošní hra NINJA začne v divadle

27. srpna 2019 13:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín se opět stane pomyslným herním plánem strategické hry NINJA. Noční interaktivní akce tentokrát začne velmi netradičně - na jevišti Beskydského divadla.

Parkování pod drobnohledem. V Novém Jičíně zpracovávají podrobnou studii

27. srpna 2019 13:04 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín zpracovává koncepci parkování. Zmapuje počet odstavných ploch, jejich kapacitu a vytíženost. Dokument má ukázat, kde jsou rezervy a zda město potřebuje i parkovací dům.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více