Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Nový Jičín obnovuje strojový park technických služeb

28. srpna 2018 12:36 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín průběžně obnovuje strojový park technických služeb. Poslední investice ve výši několika milionů korun teď směřovala do odpadového hospodářství. Město pořídilo nový popelářský vůz.

Muzeum mapuje srpen 1968 v Novém Jičíně

27. srpna 2018 14:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Srpnové výročí roku 1968 si v Novém Jičíně připomněli lidé setkáním na náměstí a vrací se k němu také muzeum. Aktuální výstava přibližuje tyto události tak, jak se odehrály ve zdejším prostředí.

Inline bruslaři projeli večerním Novým Jičínem

27. srpna 2018 11:34 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ulicemi Nového Jičína kroužili inline bruslaři. Čekalo je zhruba 11 kilometrů pohodlné jízdy po hladkém asfaltu. Na hromadnou jízdu vyrazili za tmy a za plného provozu.

Požární hlásiče jsou i v novojičínské DPS

24. srpna 2018 12:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská radnice nechala nainstalovat do Domu s pečovatelskou službou U Jičínky požární hlásiče. Město se k danému kroku rozhodlo po loňském podzimním zásahu hasičů v jednom z bytů. Požár tam vypukl kvůli závadě na elektronice.

Hravá knihovna naváděla děti k budoucím profesím

24. srpna 2018 10:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská knihovna připravila pro děti dvě letní setkání. Program formou zábavných hříček a kvízů měl prověřit, čemu by se mohly v budoucnu věnovat v rámci svého povolání.

Hokejisté zařadili do přípravy i soupeře z Rigy

24. srpna 2018 8:52 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hokejisté zařadili do přípravy na novou sezonu i soupeře z Rigy. Mladí hráči z Lotyšska zavítali do Nového Jičína v rámci svých přípravných turnajů na severu Moravy.

Žilinský den obce začal už snídaní

24. srpna 2018 8:44 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Žilina oslavila svůj den obce. Program začal tradičně ranní mší, přes Sousedskou snídani se pak přehoupl do hlavního bloku. Slavnost tak trvala plných 18 hodin.

Jasany kolem Studánkové trasy ničí houba z Asie

24. srpna 2018 8:35 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Už podruhé v průběhu několika měsíců poškodily popadané stromy Studánkovou trasu v lokalitě Puntíku. Letní bouřka vyvrátila jasany, které jsou napadené houbovitou nemocí. Zcela jim chybí kořenový systém.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více