Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Deskohraní v Novém Jičíně patří k největším v republice

7. září 2018 12:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Největší Deskohraní na severu Moravy se konalo v novojičínském Středisku volného času Fokus. Zahrát si klasické i moderní stolní hry přišlo několik stovek dětí.

Deskohraní zlákalo tisícovku dětí

7. září 2018 10:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Největší Deskohraní na severu Moravy se konalo ve Středisku volného času Fokus. Zahrát si klasické i moderní stolní hry přišlo během tří dnů několik stovek dětí.

Den sociálních služeb s prožitkem

6. září 2018 11:52 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Už podeváté proběhne na Masarykově náměstí Den sociálních služeb. Ten letošní, ve středu 12. září, je zaměřen na prožitek. Plocha náměstí bude rozdělena na čtyři městečka, každé bude prezentovat vždy jednu cílovou skupinu osob, které sociální služby potřebují.

Novojičínské školy prošly údržbou

5. září 2018 13:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Počátkem měsíce září postupně utichly stavební práce ve školních budovách. V Novém Jičíně stihlo město dokončit veškerou údržbu, pokračují pouze větší projekty, například rekonstrukce tělocvičny.

Kostel hostí výstavu k poctě kardinála Berana

5. září 2018 13:11 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Prostory farního kostela hostí mimořádnou výstavu. Vznikla na počest kardinála Berana. Ústav pro studium totalitních režimů ji letos zapůjčil na tři místa v České republice - jedním z nich je právě Nový Jičín.

Výstava připomíná novojičínská “zlatá léta”

5. září 2018 13:09 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na Staré poště byla v předvečer městské slavnosti otevřena výstava připomínající prvorepubliková léta. Návštěvníkům představí události, které se v tomto městě odehrály ve 20. a 30. letech.

Jízdné v MHD kopíruje celostátní slevy

5. září 2018 13:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín se připojil k vládou nařízeným celostátním slevám jízdného. V rámci Moravskoslezského kraje je jediným městem, které se rozhodlo dotovat 75 procentní slevy i na městskou hromadnou dopravu.

Školáci se vrátili do opravených budov

5. září 2018 12:56 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Počátkem měsíce září postupně utichly stavební práce ve školních budovách. Dokončit se podařilo většinu údržby a oprav. Pokračují pouze větší projekty, například rekonstrukce tělocvičen.

MHD v Novém Jičíně se připojila k celostátním slevám

5. září 2018 11:38 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín se připojil k vládou nařízeným celostátním slevám jízdného. V rámci Moravskoslezského kraje je jediným městem, které se rozhodlo dotovat 75 procentní slevy i na městskou hromadnou dopravu.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více