Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

MS v inline hokeji veteránů vyhráli Češi

22. května 2018 12:57 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Mistrovství světa v inline hokeji veteránů konané v Novém Jičíně vyhrál tým České republiky. Atmosféru finálového zápasu si diváci užívali naplno. Závěrečný boj o zlato se Slovenskem nabídl drama až do samého konce.

Plavci Laguny pořádali jubilejní Modrý míting

21. května 2018 12:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Krytý bazén byl dějištěm mezinárodních závodů v plavání s ploutvemi. Na prestižním 20. ročníku Modrého mítinku nechyběl ani nejúspěšnější domácí plavec, český reprezentant a rekordman Jakub Jarolím.

Poslední květnový víkend patří Veletrhu

21. května 2018 12:29 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Poslední květnový víkend se po 19té otevřou brány Veletrhu Novojičínska. Tradiční výstavní akce na podporu regionálních podnikatelů se koná v prostorách zimního stadionu a jeho okolí. “Jsou samozřejmě i noví podnikatelé, kteří se prezentují na Novojičínsku. Určitě zajímavým momentem bude nabídka výstavby rodinných domů v ekologickém duchu, dále třeba prezentace grilů, a také ochutnávek specialit řezníků nebo cukrářů,” uvedl Stanislav Bartoň, Obecní živnostenský úřad Nový Jičín. Součástí veletrhu bude městská pouť a doprovodný program. Připraveny jsou módní přehlídky, barmanská show, vystoupení klauna, divadélko a koncerty. Sobota se ponese spíše v duchu rockové muziky. Pořadatelé veletrhu se snaží prezentovat také především zdejší hudebníky. “Hlavní hvězdou sobotního programu bude jubilant Jaroslav Bartoň, jeden z nejlepších novojičínských kytaristů, který se představí s kapelou Ronnie James Dio Tribute,” prozradil za pořadatele Stanislav Bartoň. Druhý den veletrhu pak nabídne spojení s Velkým dnem dětí v režii SVČ Fokus, který začne v 10 hodin ve Smetanových sadech. “Bude to Pohádkové putování 27. května v rámci Novojičínského veletrhu. Program bude probíhat i přímo na stadionu, kde v 17 hodin proběhne losování hracích karet. ty karty, které budou vylosovány, dostanou ceny, navíc pak proběhne přehlídka zájmových útvarů Fokusu. Uvidím tanečníky, roppe skipery, judo, aikido a další,” doplnila Monika Vindišová, SVČ Fokus Nový Jičín. Zahájení veletrhu pod střechou zimního stadionu proběhne v sobotu 26. května v 10 hodin.

Aktuálně z Nového Jičína

19. května 2018 15:44 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V rámci Noci kostelů bude v pátek 25. května otevřen od šesti hodin večer žilinský kostel sv. Mikuláše. Kromě možnosti shlédnout jeho prostory v rámci komentované prohlídky budou moci návštěvníci vyslechnout koncert sboru Ondráš a hudebního tělesa, jehož členem je bývalý ministr Marian Jurečka. * Ve stejném termínu 25. května od 18 hodin otevře své brány veřejnosti také evangelická modlitebna v Janáčkových sadech. Na programu jsou koncerty, výstava fotografií, kreativní dílna pro děti a lidé budou moci také jen tak posedět v zahradě, popovídat si a grilovat.

Veřejné fórum přineslo další vize pro město

19. května 2018 15:43 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Představitelé radnice a veřejnost se sešli na 2. ročníku akce “Rozmluvíme Nový Jičín”. Z diskuze vzešly nápady, které by si lidé ve městě přáli realizovat. TOP desítku vizí následně potvrdí ještě anketa.

Novojičínské léto nabídne kulturu i sport

19. května 2018 15:42 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ve druhé polovině května vypukne oficiálně Novojičínské kulturní léto. Program rozložený na čtyři měsíce nabídne koncerty a také sportovní aktivity.

Novojičínští senioři mohou na příměstský tábor

18. května 2018 11:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně mohou senioři z denního stacionáře Domovinka prožít několik dní v létě na příměstském táboře. Terapeutický pobyt na statku Bludička je zavede do období jejich mládí. Znovu se budou moci starat o hospodářská zvířata a pracovat s přírodním materiálem.

Lidé na fóru sepsali nápady pro Nový Jičín

17. května 2018 12:32 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Představitelé radnice a veřejnost se sešli na 2. ročníku akce “Rozmluvíme Nový Jičín”. Z diskuze vzešly nápady, které by si lidé ve městě přáli realizovat. TOP desítku vizí následně potvrdí ještě anketa.

Konference rozvíjela téma kreativního průmyslu

17. května 2018 9:19 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Podnikatelé a zástupci různých institucí se sešli na konferenci Rozvoj Novojičínska. Hlavním tématem byl “kreativní průmysl” - tedy odvětví spojována s ekonomickou budoucností.

Studenti se mohou hlásit na Zelené město

17. května 2018 9:18 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Radnice opět připravila letní brigády pro studenty. V rámci akce Zelené město budou pracovat ve veřejné zeleni, čistit chodníky, natírat lavičky nebo umývat kontejnery.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více