Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Začal jarní úklid města, komplexní očista ulic potrvá do října

11. března 2024 11:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

V Novém Jičíně byl zahájen jarní úklid, technické služby jej začaly údržbou ulic v centru města. Hlavní rajonové čištění začne v polovině března.

Discgolfisté zahájili sezonu ve Smetanových sadech, oslavili tak i 200. výročí českého velikána

8. března 2024 16:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Prvním počinem nové discgolfové sezony byl v Novém Jičíně turnaj Bedřich Smetana memoriál. Discgolfisté si dali dostaveníčko v parku, který nese jméno tohoto významného skladatele, a to přesně v den jeho dvoustého výročí narození.

Kdy jindy do knihovny, než v březnu. Ta ve Studénce zve na přednášky a registraci dětí zdarma

8. března 2024 16:05 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Knihovna ve Studénce patří k těm, které se pravidelně připojují k celorepublikové kampani Březen – měsíc čtenářů. Cílem je přimět lidi, aby více četli a podporovali tak rozvoj svého vzdělání a kulturního rozhledu.

Jarní swap provětral i naplnil šatníky, výměna měla úspěch

8. března 2024 11:56 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Jarní swap v rodinném centru dal druhou šanci především oblečení, ale i obuvi, hračkám nebo knížkám. Věci, které by už lidé jinak vyhodili, tak neskončilly na skládce, ale našly nové majitele.

Studénka zavede energetické úspory komplexně a rychle, do roka a půl

8. března 2024 10:20 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Studénka bude řešit energetická opatření komplexně a rychle - během roku a půl vymění například veřejné osvětlení a vybuduje fotovoltaiku. Zastupitelé rozhodli o realizaci takzvaného EPC projektu na území města.

Projektantka s lidmi probrala proměnu další části sídliště Nerudova

Na veřejném projednání se lidé mohli vyjadřovat k další, už páté etapě regenerace sídliště Nerudova. Jejich připomínky a návrhy si opět vyslechla projektantka plánovaných úprav.

Radnice opět po roce vyslechla zástupce církví

Zástupci vedení radnice a církví, které působí na území města, spolu opět po roce usedli k jednomu stolu. Na schůzce zněla zejména sociální témata.

Hasiči v Čeladné mají komu předat řemeslo

6. března 2024 10:40 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Mladí hasiči se v Čeladné, v obnovovén podobě, začali opět scházet na podzimu roku 2022. V zimním období směřují své pravidelné čtvrteční tréninky do sportovní haly, kde mohou nácvik provádět i díky maketě přenosné stříkačky, kterou jim vyrobili zkušenější kolegové - členové místní výjezdové jednotky.

Rekonstrukce, která začne v září, zachová bazénu jeho plavecký rozměr

Rekonstrukce padesát let starého venkovního bazénu bude největší investiční akcí města letošního roku. Začne v září, následující letní sezonu zůstane koupaliště zavřené

Policejní hlídka se psy kontrolovala chaty, prošla i ty v Bludovicích

Policie České republiky v tomto období zazimování chat a chalup provádí namátkovou kontrolu těchto rekreačních objektů i napříč Novojičínskem. Hlídky i se psovody bylo v těchto dnech vidět například v Bludovicích.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více