Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Výkon Ironmana ze Studénky je v kraji Počinem roku 2023

1. března 2024 17:07 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Jurij Tarča ze Studénky loni jako jediný Čech absolvoval Double Deca Ultratriatlon ve Švýcarsku. Jeho výjimečný výkon nezůstal bez povšimnutí a jeho jméno zaznělo při vyhlašování ankety Sportovec Moravskoslezského kraje za rok 2023.

Obyvatelé se zahrádkami mohou žádat o kompostéry, naskladněno je jich tři sta

1. března 2024 12:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Město poskytne občanům zdarma 300 kusů zahradních kompostérů. Pořídilo je díky dotaci Státního fondu životního prostředí. Žádosti lze podávat od 4. března.

Policie na Novojičínsku zkontrolovala 400 chat, zloděje nenačapala

Policie České republiky v tomto období zazimování chat a chalup provádí namátkovou kontrolu těchto rekreačních objektů i napříč Novojičínskem. Hlídky i se psovody bylo v těchto dnech vidět například v Bludovicích.

Hokejisté Studénky ve čtvrtfinále play off nestačili na Karvinou

1. března 2024 7:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Hokejisté Studénky vstoupili do čtvrtfinále play off krajské ligy. První utkání venku s Karvinou prohráli. Ve středu byla na programu domácí odveta.

Jarní prázdniny přivedly děti i do Žerotínského zámku, zahrály si muzejní hledačku

Jarní prázdniny v únorovém termínu přivedly děti i do Žerotínského zámku. Muzeum pro ně připravilo tvůrčí dílny, vyzkoušely si tisk obrázků, psaní husím brkem a v jedné z expozic oblíbenou hledačku.

Půl století starý novojičínský bazén půjde do nerezu, plavci jeho rozměr ocení

Rekonstrukce padesát let starého venkovního bazénu v Novém Jičíně bude největší investiční akcí města letošního roku. Začne v září, následující letní sezonu zůstane koupaliště zavřené.

Studénka hledá úspěšné občany a osobnost, dejte do 11. března svůj tip

28. února 2024 8:20 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Studénka připravuje vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti, a to v souvislosti s letošním 65. výročím založením města. Nominovat je může kdokoliv z veřejnosti, termín vyprší 11. března.

Basketbalisté zabojují o účast v play off, mají na to tři venkovní zápasy

Basketbalisté mají aktuálně na programu nadstavbovou část první ligy a bojují o postup do play off. Po domácí výhře nad Libercem je čekají tři venkovní zápasy.

Nový Jičín rozdá lidem dalších 300 kompostérů, podmínkou jsou i zaplacené odpady na rok 2024

Nový Jičín poskytne občanům zdarma 300 kusů zahradních kompostérů. Pořídilo je díky dotaci Státního fondu životního prostředí. Žádosti lze podávat od 4. března.

Lidé mohou předložit nápady za půl milionu, vyhraje jen jeden

26. února 2024 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Město vyhlásilo 7. ročník participativního rozpočtu, který přináší několik změn. Zvýšila se částka, kterou je možné proinvestovat, a to na půl milionu korun. Vítězný nápad ale bude jen jeden.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více