Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Děti předaly Laudonům pozvání na slavnost

13. června 2017 17:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hlavní symbolikou letošní městské slavnosti bude v Novém Jičíně 300. výročí narození generála Laudona. Na oslavy přijede také téměř 50 jeho potomků žijících v Rakousku. Pozvání starosty jim osobně zajeli předat do Vídně děti místního History klubu.

Dodávka bez řidiče usmrtila v NJ ženu

13. června 2017 13:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

K tragické dopravní nehodě došlo včera odpoledne v Novém Jičíně. Dodávka zaparkovaná v mírném kopci se samovolně rozjela, dostala se na chodník a srazila ženu. Ta zůstala zaklíněná pod vozidlem a na následky zranění zemřela. Řidič zřejmě automobil proti pohybu řádně nezajistil.

Sport fest rozhýbal Nový Jičín

12. června 2017 13:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

21. ročník populárního Sport festu se v sobotu konal v Novém Jičíně. I když počasí zahnalo účastníky z plochy náměstí pod střechu sportovních hal, oslavilo město svůj svátek pohybu ve velkém. Zejména streetball zaznamenal rekordní účast družstev.

Mladé výtvarníky učí v ZUŠ již 55 let

12. června 2017 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Výtvarný obor novojičínské Základní umělecké školy za sebou už léta zanechává výraznou stopu. Talenty mladých tvůrců tu rozvíjí už 55. rokem. Výuku klasických technik doplňují moderními trendy, jako jsou animace nebo nově tvorba v přírodě - land art.

Na bazéně bude relax a nová hřiště

11. června 2017 12:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Začala další etapa modernizace bazénu. V areálu venkovního koupaliště vznikají nová hřiště. Prostory vnitřního dětského bazénu se částečně promění v relaxační centrum. K vůli stavebním pracím je celý objekt uzavřen, venkovní koupání bude možné od 1. července.

Dětská aukce pomůže nemocným lidem

10. června 2017 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Družina při základní škole Tyršova pořádala aukci obrázků. Děti pro tuto charitativní akci namalovaly své autoportréty nebo portréty svých kamarádů. Výtěžek z prodeje šel na podporu domácí a hospicové péče.

Koláže vyjadřují dokonalost ženy a vesmíru

10. června 2017 12:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hvězdokupy, erupce na Slunci a také černá díra - to jsou témata koláží, které právě vystavuje Galerie Stará pošta. Různé vesmírné objekty jsou v obrazech tvořeny z kousků ženského těla, nejčastěji ňader. Autory pozoruhodných děl jsou výtvarníci Jana Valentová a Oldřich Kolovrat.

Martin Jakůbek už není ředitelem NJ Fokusu

9. června 2017 10:55 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Martin Jakůbek už není ředitelem novojičínského Střediska volného času Fokus. Rada města vyhověla jeho žádosti o ukončení pracovního poměru dohodou. Teď - už bývalý ředitel volnočasového zařízení - je obviněn ze sexuálně motivované trestné činnosti.

Aktuálně z Nového Jičína

9. června 2017 7:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská policie slaví 25 let své existence. Hlavní akce připomínající toto výročí proběhne ve středu 14. června na Masarykově náměstí. Návštěvníci se mohou těšit na akční ukázky zásahů strážníků, složek IZS a Armády ČR. K dispozici bude trenažér simulace nárazu při dopravní nehodě a trenažér převrácení vozidla o 360 stupňů. Součástí celodenní akce budou hry a soutěže pro děti SVČ Fokus. * Masarykovo náměstí bude v sobotu 10. června plné pohybu. Koná se zde další ročník Sport festu. Na programu jsou streetball, sttreet handball, atletické a cyklistické závody. * V neděli odpoledne mohou fanoušci kopané vyrazit na poslední utkání fotbalistů v této sezóně, kteří v jarní části utržili zatím jedinou porážku. Od 17 hodin vyzvou Nové Sady. * A ještě jedna sportovní pozvánka, extraligoví in-line hokejisté odehrají během víkendu své poslední domácí zápasy sezóny. Po základní části se probojovali do play off a jejich čtvrtfinálovým soupeřem je celek Roller Storm Praha. Sobotní zápas začíná v 16 hodin, nedělní v 18:30.

Lehce pikantní výstava v NJ je plná ňader

8. června 2017 12:08 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hvězdokupy, erupce na Slunci a také černá díra - to jsou témata koláží, které vystavuje Galerie Stará pošta v Novém Jičíně. Různé vesmírné objekty jsou v obrazech tvořeny z kousků ženského těla, nejčastěji z ňader. Autory pozoruhodných děl jsou výtvarníci Jana Valentová a Oldřich Kolovrat.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více