Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

O bojová umění je v Novém Jičíně zájem

28. května 2017 13:53 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Středisko volného času Fokus pořádalo přehlídku bojových umění. Divákům se představilo několik disciplin, jako jsou judo, aikido a tai chi. Speciálním hostem akce byl tým městské policie, který předvedl využití bojových sportů v praxi.

Házenkáři pořádali mezinárodní turnaj

27. května 2017 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín nabídl velký sportovní svátek, a to symbolicky v propojení s letošním 300. výročím generála Laudona, které si město připomíná. Místní oddíl házené pořádal mezinárodní mládežnický turnaj Laudon handball cup. Zúčastnilo se jej 34 družstev z pěti zemí.

Památná lípa v Kojetíně je ve finále

26. května 2017 13:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dva kandidáti z Moravskoslezského kraje postoupili do letošního finále celostátní ankety “Strom roku”. Jedním z nich je jilm z Frýdecko-místecka. Druhým památná lípa, která v novojičínské místní části Kojetín roste už 500 let.

Spor NJ radnice a hokejového klubu

26. května 2017 8:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Více než rok trvá spor mezi novojičínskou radnicí a místním hokejovým klubem, který je provozovatelem městského zimního stadionu. Na základě provedených kontrol město tvrdí, že klub špatně hospodaří a chybně vyúčtoval dotace. Hokejisté naopak zdůrazňují, že se ničeho špatného nedopustili.

Aktuálně z Nového Jičína

25. května 2017 11:08 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nezaměstnanost na Novojičínsku zaznamenal během dubna výrazný pokles, během jednoho měsíce ubylo v evidenci úřadu práce šest set lidí. Míra nezaměstnanosti se pohybuje na hodnotě 3,7 %. * Kožní lékaři novojičínské nemocnice mají k dispozici nový moderní přístroj na vyšetření znamének. Vybavení pořizuje snímky celého těla. Ty jsou ukládány a při dalších kontrolách je lékař schopen odhalit útvary, které se změnily, nebo které vznikly nově. * Netradiční oslava Den dětí se koná v neděli 28. května na Zámku Kunín. Průvodci komnatami budou novojičínské děti. Návštěvníci tu také mohou potkat hraběnku Marii Walburgu a žáky její slavné školy. Dětské prohlídky začínají v 10 hodin. * Klub českých turistů pořádá v sobotu 27. května 10. ročník Pochodu okolím Nového Jičína. Nabídne trasy ve 3 různých délkách, a také procházku Pohádkový les pro rodiče s dětmi. V plánu jsou i dvě cyklotrasy. Start je u Restaurace Nové Slunce mezi 8 a 10 hodinou. * Fotbalisté pokračují ve šňůře jarní neporazitelnosti. Šumperk teď zdolali 3:1. Na poslední domácí utkání sezóny zvou fanoušky 3. června, od 16:30 přivítají Frýdlant nad Ostravicí.

Studenti vytvořili omalovánky pro NJ strážníky

25. května 2017 9:57 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská policie v Novém Jičíně má pro svou preventivní činnost nové pomůcky. Jsou to originální omalovánky, které pro strážníky vytvořili studenti místní střední školy Educa. Vybarvením grafických listů si malé děti připomenou základy bezpečného chování na silnici a na hřišti.

Plocha “zimáku” teď patří in-line hokeji

24. května 2017 19:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Plocha zimního stadionu je bez ledu a až do června na ní můžeme spatřit extraligové in-line hokejisty. Novojičínský tým hraje svou třetí sezonu v nejvyšší soutěži. Těsně před koncem základní části je v tabulce na 2. a také letos si zajistil postup do čtvrtfinále.

Novojičíňák rozhoduje hokejovou extraligu

24. května 2017 13:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičíňák Zbyněk Kubičík si splnil svůj dlouholetý sen. Stal se hlavním rozhodčím extraligy hokeje. Svůj křest ohněm zažil během letošního play-off, kdy se poprvé objevil na seznamu 16 sudích pro vyřazovací boje.

Za odpady musí lidé zaplatit do konce června

24. května 2017 11:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Blíží se termín splatnosti poplatku za odpady. Lidé musí částku uhradit do konce června. Oproti minulým létům ji nelze rozložit na dvě splátky. Sazba za likvidaci odpadů zůstává v Novém Jičíně stejná už pátým rokem.

NJ hostí sportovní hry výchovných ústavů

23. května 2017 11:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně se koná 45. ročník celostátních sportovních her chlapců umístěných ve výchovných a diagnostických ústavech. Čtyřdenní sportovní maraton není založen na lámání rekordů. Je spíše motivací, jak tyto mladé lidi zapojit do reality běžného života.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více