Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Aktuálně z Nového Jičína

13. února 2017 9:09 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Podle lednových statistik, které zveřejnil úřadu práce, je na Novojičínsku aktuálně bez zaměstnání necelých 5 tisíc lidí, což představuje míru nezaměstnanosti 4,5 procenta. Celý Moravskoslezský kraj při tom vykazuje 7,3 procent lidí bez práce. * Nemocnice Nový Jičín se po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí rozhodla zrušit zákaz návštěv, který byl nastaven z důvodu nárůstu chřipkových onemocnění 10. ledna. Po měsíci tu lidé od pátku opět mohou docházet za svými blízkými. * Lyžařský klub Svinec pořádá veřejný závod neregistrovaných v obřím slalomu. Vyznavači tohoto zimního sportu se mohou utkat v 7 kategoriích od 5 let až po veterány, kteří už oslavili šedesátku. Závod se jede jako dvoukolový, startuje v sobotu 25. února v 10 hodin.

Stará pošta zve na černobílý ostrov

12. února 2017 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Výstavní síň “Stará pošta” zahájila novou výstavu. Jde o fotografie, které autorka - Gabriela Marková z Nového Jičína - pořídila na ostrově Holy Island. Místo na severovýchodě Anglie navštívila vícekrát a snímky vznikaly postupně během tří let.

Jarní prázdniny s Laudonem a masopustem

12. února 2017 12:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínské děti si v příštím týdnu užijí jarní prázdniny. Pokud se zajímají o historii nebo lidové tradice, mohou se spolu s rodiči hned ve dvou dnech vydat do centra města. Otevřen bude Tajuplný Laudonův dům a na náměstí se bude konat první letošní jarmark v duchu masopustu.

Novojičíňák zdolal nejvyšší vulkán světa

11. února 2017 23:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Jiří Klein, ředitel novojičínské městské policie vystoupal na vrchol nejvyšší činné sopky světa Ojos del Salado na pomezí Argentiny a Chile. Se svými zážitky z dobrodružné cesty do výšky 6 893 metrů nad mořem se teď podělil také s veřejností. O expedici vyprávěl v Kině Květen.

Historické centrum budou chránit nová pravidla

11. února 2017 19:09 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín připravuje nový regulační plán pro památkově chráněné centrum města. Nyní ho zpracovává projektant. Následně se bude návrh projednávat i za účasti veřejnosti. Tento regulační plán má přesně stanovit, jaké stavební zásahy budou v historickém jádru přípustné.

Město hledá strom s příběhem

11. února 2017 12:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín vybírá svůj “Strom roku”, který by mohl město reprezentovat i v celonárodní soutěži. Do místního finále postoupili tři kandidáti. Lidé teď budou o vítězi hlasovat v anketě. Ideálem je strom dlouhého věku, ke kterému se současně pojí zajímavý příběh.

Galerku zaplnil třetí Open mic

10. února 2017 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Klub Galerka hostil 3. pokračování pořadu Open mic. Na otevřené hudební scéně se tu představili jak zkušenější písničkáři, tak i ti, pro které je muzika koníčkem. Na pódiu zaujal například Pavel Kohn, který vnesl do Galerky atmosféru písniček Karla Kryla.

NJ aktualizuje plán ochrany historického jádra

10. února 2017 12:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín připravuje nový regulační plán pro památkově chráněné centrum města. Nyní ho zpracovává projektant. Následně se bude návrh projednávat i za účasti veřejnosti. Tento regulační plán má přesně stanovit, jaké stavební zásahy budou v historickém jádru přípustné.

Město hledá strom s příběhem

10. února 2017 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín vybírá svůj “Strom roku”, který by mohl město reprezentovat i v celonárodní soutěži. Do místního finále postoupili tři kandidáti. Lidé teď budou o vítězi hlasovat v anketě. Ideálem je strom dlouhého věku, ke kterému se současně pojí zajímavý příběh.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více