Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Školáci se díky mezinárodnímu projektu učí být vytrvalí a umět pomáhat

Školáci z Nového Jičína se řadí mezi dalších asi 8 milionů mladých lidé na světě, kteří se účastní programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu. Jeho cílem je vést mládež k samostatnosti a starosti o své okolí.

První semestr univerzity III. věku zahájili přednáškou o královských rodech

9. února 2024 16:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

V knihovně ve Studénce zahájili vůbec první semestr Univerzity třetího věku. Přednáškové cykly jsou realizovány virtuálně. Ke studiu se ještě mohou přidat i další zájemci z řad seniorů.

Jubilejní expedice horolezců vedla do Návštěvnického centra, potrvá měsíc

Horolezecký oddíl funguje v Novém Jičíně 70 let. U této příležitosti uspořádal výstavu v Návštěvnickém centru. Jsou tu k vidění fotografie, ale i výbava, ta z padesátých let až po současnost.

Hokej ve Studénce znovu táhne, nábory zafungovaly a led je plný

9. února 2024 12:29 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Hokej ve Studénce zažívá boom. Může za to úspěšný nábor malých sportovců, kteří se v posledním období vrhli na ledovou plochu. V rámci přípravky tu teď trénuje více než čtyřicítka dětí.

Senioři ve Studénce se vzdělávají virtuálně, v prvním semestru se věnují historii

9. února 2024 11:10 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

V knihovně ve Studénce zahájili vůbec první semestr Univerzity třetího věku. Přednáškové cykly jsou realizovány virtuálně. Ke studiu se ještě mohou přidat i další zájemci z řad seniorů

Nová Komenská je "nová" čtyři desítky let

Název školy Komenského 66 je obvykle spojován s označením “nová Komenská”. Nicméně “nová” je letos už 40 let. Jubileum si připomene několika akcemi, tou první je výstava na Staré poště.

S opravou některých děr nečekají technické služby na jaro

Z hlediska údržby komunikací patří tato zima k těm lehce podprůměrným. I tak se ale na silnicích objevuje množství výtluků, s jejich opravou technické služby nečekají až na jaro.

Novojičínští horolezci slaví, vrcholy zdolávají už 70 let

Horolezecký oddíl funguje v Novém Jičíně 70 let. Při této příležitosti uspořádal výstavu v Návštěvnickém centru. Jsou tu k vidění fotografie i výbava a výstroj, ta z padesátých let až po současnost. Zavzpomínat přijel i novojičínský rodák, horolezec Leopold Sulovský.

Hudební pokoj zámku ve Studénce prozradil své další tajemství

7. února 2024 14:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Pokračující renovace jedné z místností v barokním zámku ve Studénce přinesla nové překvapení. Restaurátoři tu objevili čtyři tajné schránky. Zajímavé je to, že jsou ve stropních trámech.

Chodník je opravený, Čeladná čeká na zprávu o dotaci

7. února 2024 12:30 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Podél cesty směrem na Podolánky nechala obec Čeladná rekonstruovat několik úseků starých chodníků, a to od křižovatky s hlavní komunikací k autobusové zastávce Přádelna vlny.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více