Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Vody novojičínského bazénu rozčeřili nejlepší plavci severní Moravy

Plavecký klub Nový Jičín pořádal první kolo letošního Mistrovství České republiky družstev. Ve vodách zdejšího bazénu se o postup do semifinále utkali nejlepší plavci Moravskoslezského kraje.

Deváťáci ze Studénky si otestovali přijímačky, jako těžší hodnotili matematiku

1. února 2024 10:00 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Deváťáci jedné ze základních škol ve Studénce už teď usedli k testu z českého jazyka a matematiky. Zatím nanečisto si vyzkoušeli napsat přijímací zkoušky na střední školy.

Policie ocenila své nejlepší lidi z Novojičínska za rok 2023

Policie ocenila své nejlepší pracovníky z oblasti Novojičínska za rok 2023. Jak na ceremoniálu zaznělo, tento okrese je v rámci kraje na prvním místě v objasněnosti trestných činů.

Novojičínští policisté řeší další podvod, lidé neznámo kam poslali 600 tisíc

31. ledna 2024 13:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Další případ internetového podvodu s vidinou snadného zisku řeší novojičínští kriminalisté. Dosud neznámí pachatelé připravil své dvě oběti o téměř 600 tisíc korun.

Oprava klíčové kuchyně přijde Nový Jičín na třicet milionů

30. ledna 2024 10:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Jednou z největších investic letošního roku bude v Novém Jičíně rekonstrukce kuchyně v základní škole na ulici Dlouhá. Stát bude více než 31 milionů korun. Klíčová je tato kuchyně i pro další školy a školky ve městě

Studenti Mendelovy střední školy si zahráli na novojičínské zastupitele

29. ledna 2024 16:39 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Radnici navštívili studenti Mendelovy střední školy, konkrétně oboru veřejnosprávní činnost. Seznámili se s fungováním místní samosprávy a zahráli si na zasedání zastupitelstva.

Barokní zámek Nová Horka zaplnili nejlepší policisté Novojičínska

29. ledna 2024 12:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Policie ocenila své nejlepší pracovníky z oblasti Novojičínska za rok 2023. Malý ceremoniál se odehrál v zámku Nová Horka u Studénky.

Na Svinci se jel o víkendu závod v obřím slalomu

29. ledna 2024 10:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na Svinci se konaly lyžařské závody. Obří slalom byl určen registrovaným sportovcům i veřejnosti. Na jeho starat se postavila téměř osmdesátka závodníků.

Open mic boří dělící čáru mezi divákem a vystupujícím

29. ledna 2024 10:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pořad Open mic, který dává prostor i amatérským a vůbec začínajícím umělcům, se na Staré poště koná už několik let. Jedinečnou možnost, jak se dostat na pódium, tu mohou využít písničkáři, básníci i tanečníci.

Během přestávky na Jubilejní a Dlouhé hrají děti fotbálek

26. ledna 2024 16:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zahrát si o přestávce stolní fotbal, místo, dnes standardního, koukání do mobilu. To je možnost, kterou mají děti v základní škole Jubilejní. Herní stoly se tu na chodbách objevily před pár dny.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více