Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Návštěvnické centrum vystavuje kresby a verše naplněné emocemi lidí s duševním onemocněním

22. ledna 2024 10:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na první výstavě letošního roku spolupracuje Návštěvnické centrum se Slezskou diakonií. Představuje kresby a básně, které vznikly v tvůrčí skupině otevřené pro lidí s duševním onemocněním.

Vyhledávání na novojičínském webu zrychluje pět podstránek

22. ledna 2024 9:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nové webové stránky má město Nový Jičín od loňského jara. Teď je ještě rozšířily i speciální podweby. Je jich pět a přímo odkazují na nejdůležitější a užitečné informace.

Když jsou silné mrazy, Charita na kapacitě nelpí

20. ledna 2024 11:47 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Mrazivé teploty přinutily většinu lidí bez domova hledat útočiště v azylovém domě. Charita zareagovala rozšířením otevírací doby denního nízkoprahového centra a nad rámec kapacity tu mohli lidé přespat i na židličce.

Lidé překvapili, novojičínská Charita může plnit své záměry

19. ledna 2024 15:36 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pomoci lidem v krizové situaci, zaplatit dětem kroužky a spořit na nový charitní dům. Tam všude budou pomáhat peníze, kterými lidé z Nového Jičína a okolí přispěli do Tříkrálové sbírky. Jak byli štědří, prozradíme v reportáži.

Školákům ze Sjednocení zazpívaly děti z partnerského města

19. ledna 2024 14:25 | Studénka | Petra Dorazilová

Do Studénky přicestovali zástupci z partnerského města. Tím je 18 let Dabrowa Górnicza. Přijel zde mimo jiné mládežnický pěvecký sbor, který vystoupil pro žáky Základní školy Sjednocení. Ta s polským městem udržuje pravidelné kontakty.

Návštěvnické centrum Nový Jičín vystavuje tvorbu lidí s duševním onemocněním

19. ledna 2024 8:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínské Návštěvnické centrum slouží především jako informační centrum, ale také jako galerie. Na první letošní výstavě spolupracovalo se Slezskou diakonií. Představují zde kresby a básně, které vznikly v tvůrčí skupině lidí s duševním onemocněním.

Vzhled města pomáhá vylepšovat nová technika za čtyři a půl milionu korun

19. ledna 2024 7:29 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Technické služby města v loňském roce nakupily pro své středisko zeleně novou techniku za zhruba 4 a půl milionu korun, například traktorovou sekačku nebo pařezovou frézu. Nahradily zastaralé stroje s vysokou poruchovostí a vysokými náklady na údržbu.

Studénka převzala do vlastnictví většinu sportovního areálu tělovýchovné jednoty

18. ledna 2024 11:20 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka se stala majitelem větší části sportovního areálu. Bezúplatný převod fotbalového stadionu a správní budovy schválila valná hromada tělovýchovné jednoty a zastupitelé.

Fokus otevírá tři kurzy s kreativním egyptským umělcem

18. ledna 2024 11:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Středisko volného času Fokus zahajuje v lednu tři nové kreativně zaměřené kurzy, určené i dospělým. Povede je zahraniční výtvarník, který střídavě působí v Egyptě a v Novém Jičíně.

Tříkrálová sbírka se v Novém Jičíně dotýká hranice milionu korun

18. ledna 2024 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pomoci lidem v krizové situaci, zaplatit dětem kroužky a spořit na nový charitní dům. Tam všude budou pomáhat peníze, kterými lidé z Nového Jičína a okolí letos přispěli do Tříkrálové sbírky.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více