Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Staré vozy by mohly nahradit elektrobusy

25. června 2016 10:35 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín řeší téměř rok budoucnost městské hromadné dopravy. Stávající autobusy staré 10 let už dosluhují. Městu se nyní nabízí možnost pořídit 4 nové elektrobusy za 40 milionů korun, na které by mohlo získat dotaci až ve výši 90 procent.

O vyhlídce na Svinci v NJ rozhodne anketa

24. června 2016 12:19 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Vyhlídka na Svinci - ANO nebo NE. To je dilema, které v tuto chvíli řeší Nový Jičín. Přestože lidé bydlící v místní části Kojetín, kde se kopec Svinec nachází, ji dříve sami požadovali, teď změnili názor. Nelíbí se jim zásah do krajiny a problémy s parkování v případě zvýšeného zájmu turistů.

Aktuálně z Nového Jičína

22. června 2016 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín již potřetí vyhlašuje anketu Dobrovolník roku, která je poděkováním všem, kteří nezištně pomáhají v sociální a zdravotnické oblasti. Nominace mohou podávat organizace i občané, a to písemně odboru sociálních věcí Městského úřadu Nový Jičín. Uzávěrka je 29. července. Slavnostní vyhlášení proběhne 7. září na Dni sociálních služeb. * Pozoruhodnou výstavu soch nevidomé autorky připravuje Muzeum Novojičínska. Hliněná a bronzová díla Marianny Machalové - Jánošíkové budou od 30. června k vidění v Rytířském sále. * Euroregion Silesia a Město Nový Jičín pořádali seminář pro potencionální žadatele o dotaci z Fondu mikroprojektů v tomto euroregionu. Informace si vyslechlo více než 30 účastníků - zástupců škol, obcí a spolků z Nového Jičína a okolí, kteří mají zájem o navázání spolupráce s polskými partnery. * Nový Jičín je právě tento víkend místem konání závěrečného turnaje extraligy juniorů v in-line hokeji, který se odehraje na ploše zimního stadionu. Příznivci tohoto sportu mohou přijít podpořit domácí tým ve čtvrtfinálovém souboji s Hradcem Králové, který začíná v sobotu 25. června v 11 hodin. V akci tak budou moci vidět také čerstvé mistry světa - juniorské reprezentanty z novojičínského mužstva Lukáše Kaukiče, Jan Bartko a Davida Jancizka. Zápasy o medailové pozice se odehrají v neděli od 12 hodin.

Nový Jičín chce pro MHD elektrobusy

22. června 2016 13:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín řeší téměř rok budoucnost městské hromadné dopravy. Stávající autobusy staré 10 let už dosluhují. Městu se nyní nabízí možnost pořídit 4 nové elektrobusy za 40 milionů korun. Získat by na ně mohlo dotaci až ve výši 90 procent.

In-line bruslaři kroužili ulicemi města

22. června 2016 10:38 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na hromadnou jízdu ulicemi Nového Jičína vyrazilo 300 in-line bruslařů. Vyjížďka se konala ve večerních hodinách za plného provozu. Pro zajištění bezpečnosti provázela bruslaře na trati městská policie a zdravotníci. Jejich zásah nebyl potřeba.

Další chodníky pokryje zámková dlažba

21. června 2016 15:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín začal s další etapou oprav chodníků. Asfaltové plochy a staré betonové dlaždice nahradí na několika ulicích zámková dlažba. Kromě toho začíná v těchto dnech i třetí část regenerace sídliště Bezručova-Riegrova.

Extrémní závod v NJ zlákal 400 účastníků

21. června 2016 11:04 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Extrémní překážkový závod Aktivity Race se poprvé konal v Novém Jičíně. Na start adrenalinové trasy se vydalo na 400 závodníků, mezi nimi také tým TV Polar. Zdolat museli 20 překážek, včetně plazení pod ostnatým drátem a brodění vodou a bahnem.

Jarmark ve znamení řemesel

20. června 2016 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Masarykovo náměstí patřilo dvoudennímu jarmarku, který se tentokrát nesl v duchu řemesel. Návštěvníci mohli při práci sledovat řezbáře a tvorbu keramických dekorací. Z mnoha stánků se centem města nesla vůně pekařských a uzenářských výrobků.

Pivobraní nabídne více než 100 druhů piv

20. června 2016 9:41 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pivovarnictví mělo v minulosti Nového Jičína velkou tradici. Právo vařit pěnivý nápoj tu vlastnilo 45 domů. Dnes tuto slavnou éru připomíná festival s názvem Pivobraní. Jeho čtvrtý ročník se tuto sobotu koná na Masarykově náměstí.

Město pokračuje s výměnou osvětlení

17. června 2016 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín pokračuje i v letošním roce s výměnou veřejného osvětlení v ulicích. Staré lampy se sodíkovou výbojkou nahradí nové úspornější LED zdroje. Právě v těchto dnech začala rekonstrukce osvětlení ve Slovanské ulici.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více