Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Silnice „nikoho“ na Novojičínsku je opravena

7. října 2015 13:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Řidiči na Novojičínsku už nemusí na úseku silnice z Nového Jičína do Rybího absolvovat slalom mezi dírami. Komunikace, které se tu říká “silnice nikoho”, protože nemá jasného vlastníka, se dočkala opravy. Společně ji zaplatily tři obce.

Nový Jičín řeší osud letního kina

6. října 2015 9:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská veřejnost má možnost diskutovat o osudu letního kina. Naposledy se tu pod širým nebem promítal film před třemi lety. Na prvních návrzích nového využití pracovali studenti architektury ostravské Vysoké školy báňské.

Zámek v Bartošovicích hostil školu esperanta

2. října 2015 9:43 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Příznivci umělého jazyka esperanto se sjeli na mezinárodní školu do Bartošovic na Novojičínsku, aby zde opět po roce rozšířili svou slovní zásobu. Nejvzdálenější účastnice přiletěly až z Číny.

Rekonstrukce bazénu v Novém Jičíně je v polovině

1. října 2015 12:27 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Oprava novojičínské sportovní haly s krytým bazénem je v letošním roce jasnou prioritou místní radnice. Průběh stavebních prací vedení města pravidelně kontroluje. V těchto dnech je stavba zhruba ve své polovině. Zedníky by tak měli sportovci vystřídat v lednu příštího roku.

Růže jako vstupenka na kunínský zámek

30. září 2015 9:54 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Vrcholem sezóny na Zámku Kunín na Novojičínsku je tradiční slavnost Růže pro paní hraběnku. Akce se koná s podtitulem Květiny z konce Napoleonských časů.Také letos platí - kdo přinese na zámek růži a věnuje ji paní hraběnce, dostane vstupenku zdarma.

Ostravská výstava ukázala život na zahradě

29. září 2015 10:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Vůně ovoce, krása květin a sladká chuť medu - to byly požitky, které si lidé odnášeli z výstavy Život na zahradě. Konala se na ostravském výstavišti Černá louka a je to největší prezentace zahrádkářů a včelařů Moravskoslezského kraje.

Sucho ohrožovalo i novojičínský lesopark

24. září 2015 13:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

První narozeniny slaví novojičínský Lesopark Skalky. Na 5 hektarech tu bylo vysazeno přes 13 tisíc nových dřevin, což je na Moravě v tomto rozsahu ojedinělý projekt. Extrémní sucho nepřečkaly desítky z nich.

Nový Jičín řeší budoucnost městských autobusů

21. září 2015 12:37 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Radní Nového Jičína řeší budoucnost městské hromadné dopravy. Autobusy mají svou život za sebou a nákup nových by přišel na 16 milionů korun. V tuto chvíli zvažují dvě varianty - buď se městu podaří získat novou dotaci a nebo bude hledat jiného provozovatele.

Novojičínští strážníci hledají civilnější logo

18. září 2015 12:12 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská policie v Novém Jičíně chce veřejnosti ukázat civilnější tvář. Kromě standardního znaku, kterým se oficiálně prezentuje, nyní zvažuje také používání nového loga. Několik prvních návrhů už je na světě.

Den sociálních služeb v Novém Jičíně

17. září 2015 10:53 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

27 organizací z celého kraje, které poskytují sociální a zdravotnické služby, se prezentovalo na novojičínském náměstí. Konal se zde 6. ročník Dne sociálních služeb. Smyslem bylo ukázat lidem, kde mohou hledat pomoc v případě nepříznivé životní situace.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více