Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Novojičínský rodák má obraz ve slavné galerii

5. listopadu 2015 12:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Klub rodáků obdržel před pár dny zajímavou zprávu - jediný žijící čestný občan Nového Jičína Max Mannheimer se ve svých 95 letech dočkal významného okamžiku. Jeho obraz byl umístěn do proslulé německé galerie v Murnau.

Novojičínské děti vytvořily “Kouzlo vánoc”

3. listopadu 2015 11:56 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Načerpat už nyní inspiraci na vánoční tvoření mohou lidé, kteří zavítají na Starou poštu v Novém Jičíně. Vystavené dekorace a sváteční výzdoby jsou dílem tří stovek dětí ze základních škol a družin.

Poctiví nálezci peněženek v Novém Jičíně

2. listopadu 2015 12:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Strážníci Městské policie v Novém Jičíně zažívají neskutečný fenomén. Tím je až neuvěřitelná poctivost lidí, kteří v posledních dnech přinesli na služebnu nalezené peněženky. Ve většině byl i finanční obsah.

Zámek Kunín uzavírá úspěšnou sezonu

29. října 2015 13:11 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Den státního svátku byl letos jednou z posledních příležitostí nahlédnout do Zámku Kunín na Novojičínsku. Lákadlem pro návštěvníky byly zejména prohlídky, během kterých komnatami provázely děti.

Novojičínští strážníci proškolí ženy v sebeobraně

27. října 2015 8:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Volat o pomoc není projevem zbabělství, ale je to jeden z prvků sebeobrany. Také to se naučí ženy v kurzu, který pro ně připravuje novojičínská Městská policie.

Kontroly na alkohol jsou v Novém Jičíně pravidelné

22. října 2015 13:24 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nalévání alkoholu mladistvým nehodlají tolerovat v Novém Jičíně. Strážníci městské policie tu restaurace kontrolují pravidelně a stejně tak netrpí podnapilé na veřejných místech.

Pamětnice odhalila střípek dějin zámku v N. Jičíně

20. října 2015 12:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový střípek do historie Žerotínského zámku v Novém Jičíně dosadila jedna z jeho zřejmě posledních žijících obyvatelek. Paní Hedvika Macháčová tu žila před 77 lety v prostorách, kde historikové byty nepředpokládali.

Na Novojičínsku se jezdí pod vlivem alkoholu a drog

19. října 2015 14:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Policisté se v novojičínském okrese zaměřili na kontrolu řidičů, zda za volant neusedli po požití alkoholu nebo jiných omamných látek. V síti hlídek uvízl muž, který měl řízení soudem zakázáno, byl pod vlivem drog a převážel marihuanu.

Na Novojičínsku se množí případy domácího násilí

15. října 2015 11:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na Novojičínsku vyplouvají stále častěji na povrch případy domácí agrese. Policisté prošli v těchto dnech i speciálním školením, jak v těchto situacích efektivně postupovat.

Krajská sbírka potravin v novojičínském muzeu

13. října 2015 13:14 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Krajská sbírka potravin probíhá v těchto dnech v Žerotínském zámku v Novém Jičíně. Lidé tu nejčastěji přinášejí těstoviny, mouku a olej. Trvanlivé jídlo pak Charita Ostrava rozdělí potřebným lidem.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více